Sport

2016.10.13. 20:15

Végre: hamarosan kezdődik a sóstói stadion építése! (frissítve)

Nagyon sokan értetlenül álltak azelőtt, hogy a 2015 decemberében bontani kezdett sóstói stadion földalapú lelátójának helyén miért nem épül már az új lelátó?

Házi Péter

Nos, információink szerint végre napokon belül lezárulhat a közbeszerzés, meglesz a nyertes és a szerződéskötést követően nagyon hamar megtörténik a munkaterület átadása.

fotó: MNSK.hu

A korábbi elképzelés, miszerint 2017 nyarára elkészül a munka, így már biztosan nem tartható, de úgy tudjuk, 2017-ben be fogják fejezni az építkezést.

A közbeszerzési értesítőben május 9-­én jelent meg a felhívás a stadion megépítésére, a kivitelező kiválasztása tárgyalásos úton történik.  Az UEFA 4­-es és az MLSZ I. osztály „A” kategóriájának megfelelően kialakított, 14 ezer 201 fő befogadására képes stadion épül. Az új, 17 méter magas épület beépített alapterülete összesen 17 ezer négyzetméter lesz, az acél vázszerkezet súlya pedig 1600 tonna.

Frissítés: A Sóstói Stadionnal kapcsolatban, információinkat megerősítve közleményt adott ki a székesfehérvári önkormányzat. Mint írják, a végéhez közeledik a kétszakaszos közbeszerzési eljárás, amelynek keretében az építkezés kivitelezőjét kiválasztják. Hamarosan rendkívüli közgyűlés elé kerül a téma, ezzel minden arra mutat, hogy az eredeti terveknek megfelelően 2017-ben elkészül az új létesítmény.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az alkalmassági feltételeknek megfelelt cégek közül egyetlen ajánlattevő, a Strabag által vezetett, több cégből álló konzorcium leadta végleges ajánlatát. Jelenleg a benyújtott ajánlat jogi és műszaki átvizsgálása zajlik. A döntést követően megtörténik a munkaterület-átadás, ami azt jelenti, hogy az eredeti ütemezés szerint, 2017 végéig elkészülhet a Sóstói Stadion.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!