Sport

2015.10.13. 19:14

Velencén az Újpest FC

Velence - A ritkán látott vendégnek nem mindig örülünk, nem biztos, hogy szeretjük, de olyan is van amikor megtisztel a látogatása.

Szupkai Gábor

Ez utóbbi érvényes a Velence SE csapatára, amely igencsak jó nevű csapatot köszönthet a Magyar Kupa 3. fordulójában. Az ellenfél a hússzoros bajnok és kilencszeres kupagyőztes Újpest FC csapata lesz. Ezt az eredménylajstromot nézve nem is lehetnek vérmes reményei a velencei klubnak, amit a csapat vezetőedzője Pavlik József is nagyon jól tud.

- Nem számíthatunk semmi jóra, hiszen az osztálykülönbségeket eltörölni nem lehet. Az Újpest mindig is egy meghatározó tényező volt a magyar labdarúgásban, ahogy most is az. Egyszerűen egy jó mérkőzést szeretnénk játszani, és kiszolgálni a közönségünket. A játékosaim munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudom majd a legjobbakat bevetni, de ha nem játszunk alárendelt szerepet, már elégedett leszek. Nem szeretnénk megalázó, hét-nyolc gólos vereséget. még csak meg sem fordul a fejemben, hogy ilyen arányban kikapjunk. Óriási csalódás lenne, nem engedhetjük meg magunknak!

A Csákvár FC az NB III Nyugati csoportjában szereplő Dorog FC pályáján próbálja kiharcolni a továbbjutást, talán kijelenthetjük, hogy nem teljesen esélytelenül. Bár nem árt az óvatosság, az utóbbi három hazai mérkőzését megnyerte a dorogi csapat, amivel a jelenleg a negyedik helyen állnak Viszont sokat segíthet az Aqvital FC Csákvár játékosainak, hogy legkitartóbb szurkolói csoportjuk ide is elkíséri őket, tehát biztatásban nem lesz hiány.

Mérkőzés vár a Videoton FC-re is, ők szintén az NB III Nyugati csoportjában szereplő Tarr Andráshida SC ellen szállnak ringbe. A Vidi mostani ellenfele jelenleg hetedik, és a szezonban hazai pályán négy győzelem mellett két döntetlent sikerült eddig felmutatniuk, ami nem lebecsülendő teljesítmény. Persze, az osztálykülönbség itt sem elhanyagolható.

Horváth Ferencnek ez lesz az első tétmeccse a Videoton kispadján, egyúttal a csapat debütálása a 2015/16-os Magyar Kupa sorozatban. Talán itt sem nagy bátorság kijelenteni, egyértelmű cél a könnyed továbbjutás a következő fordulóba. Merthogy hiába lesz ez az új edző debütálása, a szombati Budapest Honvéd elleni hazai mérkőzés lesz az igazi fokmérője a Horváth Ferenc-féle új Videotonnak, hiszen a budapesti klub jóval keményebb ellenfél lesz majd a bajnokságban.

Mindhárom mérkőzést szerdán, 14 órakor rendezik a Magyar Kupa 3. körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!