Sport

2017.02.16. 20:13

Vereség a ráadásban - Nagyszerűen küzdöttek a Titánok

A MOL Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén hamisíthatatlan play-off csatát vívott a Fehérvári Titánok csapata a MAC Budapest ellen, de a hosszabbításban a vendégek gólja eldöntötte a csatát.

Káldor András

Fehérvári Titánok-MAC Budapest 2-3 (2-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Székesfehérvár, 724 néző

Vezette: Németh M., Halassy, Váczi, Muzsik.

Titánok: SCOLA – Reiter A., Szaller - KROGH, Szabó B. - Imre, LÁDAY - Kiss P. 1, Szabó D. - Szász, Sofron Á,, Varga B.- Balogh B., Szita, Pillók - Kocsis F., Sárpátki, Reisz – HAMVAI 1, Mazzag, SHUPE (1). Vezetőedző: Kóger István

MAC: BÁLIZS – Olson, KOVÁCS B. 1 – POZSGAI 1,  Mestyán – Ruikka (1), VOKLA (1) – Schmál, Jászai;  Somogyi, Booras, JUBINVILLE – Terbócs, NAGY G. (1), Nagy K. - Nikiforov, Kovács Cs. (1), Könczei (1)  – Keresztury, Tóth Richárd, Roczanov 1. Vezetőedző: Majoross Gergely

Kiállítás:- illetve 10 perc

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a MAC javára

A szerda esti mélyütéssel felérő Dornbirn elleni hazai vereség után az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban a hűséges fehérvári szurkolók ismételten megmutatták, hogy miért is becsülik őket országhatáron innen, és túl egyaránt. Pedig amúgy nem lehetett volna azon se csodálkozni az EBEL-csapat mélyütéssel felérő 2-8-as veresége után negatív nézőcsúcs születik. Sűrű sorokban érkeztek a fővárosból is, megtöltve szinte a teljes vendégszektort. Igen ám, de ezzel újabb fejezet íródhatott a Fehérvári Titánok amúgy sem eseményekben szegényes, az idei szezonra vonatkozó krónikás könyvében. Nagy kérdés volt ugyanis, hogy ezek után átteszi-e több játékos EBEL-es játékos állomáshelyét egy ajtóval arrébb, a Titánok öltözőjébe, vagy sem? Az első meccsen a MAC fölényes (7-1) győzelemmel zárt, és egy újabb sikerük előrevetíthette volna azt, hogy ezek után gyorsan le fogják zárni a négy győzelemig tartó párharcot. Ennek fényében ildomos lett volna némi házon belülről jövő segítség, ám a zuhanyhíradó szerint a klubvezetés döntése értelmében az a csapat harcol a továbbiakban is, amely bejutott a nyolcba.

Kóger Dániel (kékben) küzdött,hajtott a Dornbirn ellen, de neki sem ment igazán a játék Fotó: Koppán Viktor

A Titánok óriási lendülettel kezdtek, és próbálkozásaik nem is maradtak eredmény nélkül, mivel már a 4. perc végén Kiss Patrik góljának örülhettek, aki Preston Shupe passzát vágta be Bálizs Bence ketrecébe. 1-0. Majd a 9. percben már Alex Scola kapujában táncolt a pakk, az egykori fehérvári nevelésű Roczanov Dezső talált be. 1-1. Nagy küzdelem volt a jégen, és a sormintát követve  a hazai csapaté volt a következő gól a 11. percben, melyet Bálizs hathatós közreműködésével Hamvai Szilárd lőtt. 2-1. Nem véletlenül jegyezte meg ekkor egy fehérvári szurkoló: - Bár tegnap játszottunk volna így!

A középső játékrész az előzőhöz hasonlóan remek iramban folytatódott, a vendégek kellőképpen feltüzelve jöttek ki, és ennek megfelelően előfordult, hogy percekre beszorították saját harmadukra a Kóger-tanítványokat. Ők azonban hősiesen állták a rohamokat egészen  a 36. percig, amikor Nagy Gergő átadását Kovács Bronson Zoltán elemi erővel lőtte a bal felső sarokba. 2-2.

A harmadik harmadban, ha lehet még jobban fokozta a nyomást a fővárosi alakulat, Scolának minden tudására szükség volt, hogy védéseivel segíteni tudja csapatát.  Bár Sárpátki Tamás a 48. percben egy az egyben vezethette Bálizsra a korongot, de a hálóőr bravúrosan védte közeli lövését. Miután ebben a húsz percben egyik csapat sem talált be jöhetett a tízperces hosszabbítás, úgy, hogy ekkor már a liga szabályai szerint négy-négy mezőny játékos volt a jégen. Érezhető volt, hogy előbb-utóbb megtörik a jég, nem bírják a nyomást a hazaiak, és ez be is következett a 65. percben, amikor Pozsgai Tamás egy kipattanó lövéssel megszerezte a MAC győztes gólját.

A Fehérvár nagyszerűen harcolt, kis híján kihozta a maximumot a meccsből, nem érdemelt vereséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!