Sport

2016.01.28. 20:32

Vereség az idén először

Otthon már kapott ki a Csíkszereda ellen, de idegenben még nem a Fehérvár AV19 a Mol Ligában.

Horog László

Ezúttal az erdélyi együttes 3-1-re nyert. Nem teljes csapattal mégis optimistán érkezett a Fehérvár Csíkszeredába, ugyanis a szezon eddigi két találkozóját ha szorosan is de megnyerte a csütörtöki házigazdák otthonában. Reiter Attila sérült bokája Hegyi Ádám fájó gerince, Korbuly Gergely kéztörése miatt nem kelt útra, Devon Krogh pedig verekedés miatti eltiltás okán hagyta ki a derbit, utóbbi pénteken Brassóban már jégre léphet. A hazaiak számára volt fontosabb a találkozó ők a rájátszást érő hatodik helyre hajtanak, a fehérváriak viszont atombiztosan őrzik harmadik helyüket, ahonnan sem feljebb sem lejjebb nem léphetnek. A szeredaiakra amúgy nehéz napok várnak, lévén a Volán elleni összecsapás másnapján két meccset is kénytelenek vívni, előbb a Steaua ellen a román bajnokságban, majd a Dunaújváros ellen a Mol Ligában. A vendéglátótól kezdtek harcosabban, gólt mégis a fehérváriak lőttek, A Peksa kapusról lecsorgó pakkot Tóth Gergő küldte fonákkal a hálóba.

0-1. Aztán Kalninsnak kellett bravúrok sorát bemutatnia, a túlsó kapunál Mitchell Holmberg zúgó kapuvasat lőtt, az ellenakció azonban góllal zárult, Kirils Tambijevs egalizált. 1-1. A középső harmadban újra a lett támadó, valamint honfitársa Ozolsh akciója következett, a drukkerek már gólt kiáltottak, azonban az Alba lettje, Kalnins hárított. Ezután Preston Shupe és Mitchell Holmberg veszélyeztetett, de gól nem született. A záró játékrészben újra Tambijevs révén vezettek a hazaiak, aki remek szóló után csúsztatta a korongot a hálóba. 2-1. Péter Róbert is beköszönt ám elmozdult a kapu, a játékvezető a hazai hívek nagy bánatára érvénytelenítette a találatot. Mindent egy lapra feltéve támadott a fehérvár, Shupe ziccert rontott, majd Tyler Dietrich szakvezető a dudaszó előtt két perccel lehozta kapusát. Szorongatott a vendég, de a lefújás előtt gólt kapott, Alekseev vette be az üres kaput. 3-1.

A Fehérvár pénteken 14 órakor a Brassó ellen játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!