Sport

2015.04.08. 19:13

Vereség Debrecenben - A Fehérvár KC kézilabdázói roppant gyenge játékot produkáltak

A Hajdúságban kezdte a középső ház küzdelmeit a Fehérvár KC, amely sima vereséget szenvedett a játék minden elemében jobb házigazdáktól.

Horog László

DVSC-TVP-Aquaticum– Fehérvár KC 22-17 (14-10)
Debrecen, 1200 néző, vezette: Bacs, Bán
DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – Slakta 2, KARNIK Sz. 6 (1), KUDOR 5, KLIKOVAC 2, SISKA 5, Szilágyi Á. 1, csere: Kiss B. (kapus), Bárány, Gorilska, Varsányi 1, Karacs. Edző: Varga József
FEHÉRVÁR: Kiss É. – Csáki 3, Horváth B. 1, Hajduch 1, Bogosavljevics 2, Steriova, Tanabe, csere: Savko (kapus), TILINGER 6, Mayer 1, Herr A. 2,. Becséri 1. Edző: Bakó Botond
Az eredmény alakulása: 7. perc: 5-0, 16. p: 8-6, 23. p.: 13-9, 38. p.: 16-12, 42. p.: 19-13, 51. p.: 21-13.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. –

Tilinger Tamara volt a fehérváriak legjobbja, hat gólt szerzett (Fotó: Molnár Artúr)

A nyáron kitűzött célról, azaz a négy közé jutásról lemaradó koronázó városiak a cívisvárosban vizitáltak. A szezonban eleddig döntetlen volt a mérleg, az első fordulóban, szeptember elején, kimondottan jó játékkal diadalmaskodtak a KÖFÉM Sportcsarnokban, január elején viszont rendkívül gyenge játékkal szenvedtek vereséget az ország túloldalán. Ezúttal egyik fél sem mehetett biztosra, fehérvári oldalon jó hírnek számított, hogy az átlövő Herr Anita fél év kihagyás után visszatérhetett, csereként lépett pályára a találkozón. Igaz, amikor ő játékra jelentkezett, a nyitott kérdések eldőltek. Méghozzá elég korán. Bár a mérkőzés már javában zajlott, mégis úgy tűnt, a vendégek az öltözőben maradtak, néhány perc elteltével 5-0 állt az eredményjelzőn. A házigazdáknál Kudor, Siska és Karnik is remekelt, a túloldalon nem akadt értékelhető teljesítmény. A kapuban Kiss Éva nem találkozott labdával, ám az első félidő derekán a helyére érkező Savko sem. A játékrész zárása előtt Kiss ugyan visszatért, de teljesítménye nem javult a folytatásban sem. Az történt a pályán, amit a vendéglátók akartak.

Akadt olyan periódus, amikor Tilinger találataival négy gólra zárkózott a vendég, de közelebb jönniük nem sikerült. A Loki a játék minden elemében jobb volt, a fehérváriak elnöke, Balássi Imre szomorúan jegyezte meg a lefújás után a lelátón: „Ez sajnos roppant gyenge játék volt, ilyen produkcióval nem jutunk messzire a folytatásban.”

Varga József, a DVSC vezetőedzője: – Megérdemelten nyertünk. A jó védekezés és a remek kapusteljesítmény volt a sikerünk kulcsa.

Bakó Botond: – Ezúttal átütőerő nélkül játszottunk, hagytuk, hogy a DVSC magas hőfokon kézilabdázzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!