Sport

2015.10.03. 19:09

Vereséggel kezdett az Alba Fehérvár - A vendég Zalaegerszeg elvitte a bajnoki pontokat

Székesfehérvár - Megkezdte szereplését a TLI-Alba Fehérvár a kosárlabda bajnokságban. A koronázó városiak a Zalakerámia-ZTE gárdáját fogadták és hosszabbítás után kétpontos vereséget szenvedtek.

Horog László

A fiúk mindkét oldalon olyanok voltak, mint a nehéztüzérek. Lóránt triplájával indult, erre Kerpel-Fronius válaszolt kintről, majd Myles is hintett egy hármast. Spurlock rontott kintről, azonban Krapic beköszönt, úgy tűnt, a fiúk csak távolról veszélyesek. Myles ugyan elrontotta, viszont Spurlock nem, 9-6. Lóránt kicsit közelebb jött a gyűrűhöz, duplával jelentkezett, ezt tette Krapic is, Pantelic pontjaival pedig már a látogatóknál volt az előny, 11-12. Nem sokáig, mert Lóránt megint hármassal jelentkezett, hol itt, hol ott volt az egypontos előny, Lóránt pontjaira Krapic mindig válaszolt. Simont Tóth Péter váltotta irányítóban, Spurlockot blokkolták, ellenben a Jean Renóra emlékeztető külsejű Djordje Pantelic távoli kísérlete beszédült a gyűrűről (15-21), azonnal időt kért Dzunic Branislav. Nem pusztán a dobások, a passzok sem sikerültek, küzdött a házigazda, de a vendégek őrizték előnyüket. Lóránt leült pihenni kicsit, Csorvási érkezett a palánk alá, Tóth büntetői célt értek, az első negyedet kétpontos, egerszegi előnnyel tudták le a gárdák, 20-22.


Pantelic folytatta a góltermelést, Csorvási hirtelenjében összeszorgoskodott öt pontot, átvette a vezetést az Alba, majd Csorvási újabb duplájával már 29-26 állt az eredményjelzőn, azonnal időt kért a ZTE mestere, Bencze Tamás. Csorvási a lepattanók szerzésében is jeleskedett, majd Lóránt tért vissza a helyére. Pantelic újabb sikeres hármast eresztett el, Myles és Tóth kétpontosokkal válaszolt. Spurlock elrontott egy távoli és két közeli dobást, Lóránt végre beköszönt, 35-33. Csorvási visszatért Spurlock helyett, azonnal szerzett egy kétpontost, a félidei eredményt pedig Markovic Luka állította be, 39-35.

Pantelic újfent nem kegyelmezett kintről, aztán hirtelen tíz ponttal meglépett az Alba, Markovic Lóránt és Spurlock pontjainak köszönhetően, 49-39. Bencze mester az időkérésben látta a megoldást, Kinney és Kerpel-Fronius révén, pillanatok alatt nagyon közel jött a ZTE 51-48, Dzunic azonnal magához rendelte tanítványait. Lóránt pontjaival tartotta négypontos előnyét a házigazda, majd hirtelenjében a bírók két ítélete borzolta a fehérvári vezetőedző idegeit. Govens hármasával egy pontra jött a vendég (57-56), sőt, Kerpel-Fronius remeklése nyomán előnnyel várhatta a záró felvonást, 57-60.

Kerpel és Kinney továbbra is elemében volt, ellenben a hazaiak dobásai nem értek célt (57-66), Dzunic időt kért, Myles triplája végre célt ért, majd Csorvási volt eredményes. Bencze rendelte magához fiait, az időkérés után Supola triplájával egyenlített a házigazda, 66-66, a végjátékhoz érkezve egyik gárda sem tudott komoly előnyre szert tenni. Másfél perccel a vége előtt Spurlock kétpontossal jelentkezett, majd a következő, hazai akciónál lepattanót szerzett, Lóránt pedig beszórta a triplát, 77-72, majd ezt tette Kerpel-Fronius is. Myles után Mohácsi köszönt be (79-77), Dzunic időt kért. Krapic két büntetővel egalizált, az utolsó támadást a hazaiak vezették, Lóránt labdája kiperdült a gyűrűről, következett a hosszabbítás. Négy ponttal elléptek a zalaiak, Lóránt jóvoltából fordított a házigazda, Bencze időt kért, majd így döntött Dzunic is, rendkívül izgalmas végjátékban a döntő helyzetekben higgadtabb vendégek nyertek, 89-91.

TLI-Alba Fehérvár-Zalakerámia ZTE KK 89-91 (20-22,19-13,18-25,22-19,10-12)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!