Sport

2017.04.06. 19:30

Alba Fehérvár: vezettek, de vesztettek

A szezonban hazai pályán vereséget még nem szenvedő Falco vendége volt az Alba Fehérvár. A hazaiak ismét győztek, 69-62-re.

Horog László

A középszakasz első körében erőnyerő volt a bajnokság első etapját magabiztosan nyerő Alba, az ezúttal házigazda vasiak Szolnokon szenvedtek nyolcpontos vereséget. Volt miért visszavágnia a fehérváriaknak, ugyanis a legutóbbi összecsapáson, januárban közel harmincpontos verésbe szaladtak bele a nyugati határszélen. A meccs Govens duplájával indult, Markovic nem talált be, ellenben Zigeranovic is beköszönt, mi több, Govens ismét eredményes volt, gyorsan ellépett hat ponttal a házigazda. Edwards két büntetőjét bedobta, majd így tett Lóránt is, 6-4-re zárkóztak a látogatók. Medford duplájára Keller Ákos felelt közelről, őrizték szűk előnyüket a hazaiak, aztán Keller jóvoltából egyenlítettek a látogatók. Váradi gyorsan szórt négy pontot, Lórántot Farr váltotta centerben, Markovic pontjaival pedig átvette a vezetést az Alba, mi több, Taylor halászott labdát, sikeres ziccere nyomán, 12-15-nél a hazaiak trénere, Srecko Sekulovic időt kért. Govens pontjaira James Farr válaszolt, az első negyedet Edwards oldalvonalról, bravúros mozdulattal szerzett triplája zárta le, 15-21.

Darrin Govens (labdával) kiváló játékkal rukkolt elő, Edwardsék ismét kikaptak a Falco otthonában
Fotó: Szendi Péter

A rövid szünet után Edwards révén tovább növelte előnyét a Fehérvár (15-26), amiben szerepet játszott, hogy a hazaiak dobásai nem sikerültek. A Falco vérfrissítés gyanánt, kettős cserét hajtott végre, a center Zigeranovic közben összegyűjtötte harmadik személyi hibáját, amit hatalmas füttykoncert kíséretében vettek tudomásul a hazai hívek. Taylor leült pihenni, Govens hármasa bement, a túloldalon Farr és Markovic nem célzott jól kintről, ezzel együtt is őrizte a több mint tízpontos különbséget a vendég, sőt, Edwards révén növelte is, 17-30. Zigeranovic közeli kosara után Dzunic Branislav időt kért. Govens pontjaival araszolt előre a Szombathely, majd Váradi látványos hármasa nyomán már közel jöttek a hazaiak, 28-33. Keller Ákos zsákolt, Edwards pedig értékesítette két büntetőjét, félidőben 28-37 állt a táblán.

A második félidőt Medford hármasa vezette fel, majd dobott még egyet, mielőtt komolyan aggódniuk kellett volna a vendégeknek, Markovic betörés után eredményes volt, 34-41. Váradi duplája célba talált, Markovic begyűjtött két személyit, Keller Iván váltotta, mindkét oldalon estek kosarak, őrizte ötpontos előnyét az Alba. Váradi révén egy pontra zárkózott a Falco, Dzunic azonnal időt kért, 42-43. Látványos akció után Keller Iván talált be, Váradi ziccere után Lóránt dobott duplát, Govens a támadó idő lejárta előtt, triplával egalizált, majd Medford vezetést szerzett a hazaiaknak, 49-47.

Lóránt pontjaival fordított az Alba Fehérvár, Keller Iván remek, alapvonali triplájára Medford felelt szintén nehéz szögből, a harmadik negyed zárását jelző dudaszó pillanatában, 52-53 volt az állás.

Govens révén került előnybe a vasi alakulat, nem mentek be az albás dobások. Egyre inkább ellépett a Falco, a zárás előtt két perccel 67-57 állt az eredményjelzőn, a végén közelebb jött a Fehérvár, ám hazaiak végül 69-62-re győztek.

Falco-Vulcano Energia Szombathely-Alba Fehérvár 69-62 (15-21, 13-16, 24-16, 17-9)

Szombathely, Aréna Savaria, 2400 néző

Vezette: Győrffy P., Farkas G., Ádám J. (Várhalmi Zs.)

Falco: Medford 13/9, Govens 28/12, Váradi 18/6, Pustahvar -, Zsigeranovics 10. Csere: Tóth N. -, Bognár -, Barham -.

Alba: Taylor 6, Edwards 16/3, Markovics 5, Lóránt 12, Keller Á. 8. Csere: Farr 10, Keller I. 5/3.

Kipontozódott: Tóth N. (40. perc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!