Sport

2017.03.11. 16:34

Nem fejtett ki nagy ellenállást a Diósgyőri VTK, könnyű dolguk volt

Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 23. fordulójában azt a DVTK-t fogadta a Videoton FC, mely együttes ellen a 2016-17-es pontvadászatban nem szerzett pontot.

Ferencz Balázs

Nem utazott vérmes reményekkel a kieső, 11. helyen tanyázó Diósgyőri VTK Felcsútra, annak ellenére, hogy bajnokság eddigi két egymás elleni összecsapásán is legyőzte a listavezető Videoton FC-t. A megbízott edző, Vitelki Zoltán által utoljára dirigált DVTK öt védővel állt fel a fehérváriak ellen.

A piros-kékeknél kimaradt a két sárga lapos eltiltott, Juhász Roland és Varga József, visszatért Anel Hadzic, és szerepet kapott a védősor előtt Szolnoki Roland is. A vendégek már az első másodperctől átengedték a kezdeményezést a Videotonnak, az első félidő nagy részében teljesen visszaállt saját térfelére a Diósgyőr.

A Videoton így folyamatos labdajáratással, majd egy ritmusváltással, főként középen, Lazovics jóvoltából próbálta megbontani a masszív védelmet. 30 percig semmi nem történt, ekkor Nego egy visszahúzós csel után estében kilőtte a labdát a Pancho Arénából...

Három perccel később aztán a sokadik fehérvári szöglet után villant a Vidi egyik újdonsült magyarja. Lazovics tekerte be mesterien jobbról a labdát, a pénteken állampolgársági esküt tett Paulo Vínicius érkezett jó ütemben és a rövidsaroknál megelőzve Eperjesit a hálóba csúsztatott, 1:0. A 36. percben újabb léket ütött a Videoton a diósgyőriek tutaján. Egy lendületes akció futott a jobb oldalon, Scsepovics perdített Nego elé, aki az alapvonal mellől, jobbal centerezni akart, de a becsúszó Jagodinskis bal térdéről a jobb alsó sarokba pattant a labda, 2:0. A DVTK először a szünet előtt két perccel találta el a kaput, Ugrai a bal oldalról jobbal küldte meg a labdát, Kovácsik vetődve ölelte magához a játékszert.

Fordulás után is a hazaiak irányítottak, s Lazovics sarokrúgása után Pátkai Máté zárhatta volna le a nyitott kérdéseket - ha még volt ilyen - de centikkel a felsőléc fölé fejelt. A folytatásban aztán a Videoton már nem erőltette mindenáron a támadásokat, így a Diósgyőr egyre kijjebb merészkedett, de zavart egyáltalán nem okozott a hazai védelemben. A DVTK játékában semmi erő nem volt, a Videoton pedig visszafogott iramban őrizte előnyét. Henning Berg csupán egyet cserélt, Géresi Krisztián állt be Suljic Asmir helyett, aki a mérkőzés utolsó perceiben tudta kissé felpörgetni a fehérváriak támadójátékát. Újabb helyzet már nem adódott egyik csapat előtt sem, a Videoton félgőzzel is magabiztosan verte a rendkívül halovány futballt produkáló Diósgyőrt. A korábban Székesfehérváron is dolgozó, a DVTK vezetőedzői posztját hétfőn átvevő Bódog Tamásnak nem lesz könnyű dolga Miskolcon. A Videoton FC továbbra is vezeti a tabellát, a piros-kékek már 44 ponttal állnak az élen.

VIDEOTON FC–DIÓSGYŐRI VTK 2:0 (2:0)

Felcsút, Pancho Aréna, 2455 néző. Vezette: Berke Balázs.

Videoton FC: Kovácsik – Nego, Fiola, Vinícius, Stopira – Szolnoki – Hadzic, Pátkai, Suljic (Géresi, 80.) – Scsepovics, Lazovics. Vezetőedző: Henning Berg.

DVTK: Bukrán – Eperjesi, Karan, Lipták, Jagodinskis, Lőrincz – Fülöp (Vela, 63.), Dausvili, Szalóczy – Ugrai, Novothny (Szarka, 78.). Megbízott edző: Vitelki Zoltán.

Gól: Paulo Vinícius (33.), Jagodinskis (öngól, 36.)

Sárga lap: Nego (74.) illetve Karan (10.), Novothny (58.), Szalóczy (76.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!