Sport

2016.08.22. 19:55

Videoton FC - A vezetőedző és a válogatott hátvéd is elégedett volt a csapat játékával

Felcsút - Az előző fordulók hullámvasútja után talán rátalált játékára a Videoton FC labdarúgó csapata.

Ferencz Balázs

Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság hetedik fordulójában parádés győzelmet aratott a Videoton FC korábbi nagy riválisa, a Debreceni VSC felett. A fehérváriak 5-1-es diadalukkal megelőzték a Lokit és felléptek a tabella hatodik helyére. A győzelem mellett az is megsüvegelendő, hogy végre jól futballozott a csapat, Henning Berg támadószellemű gárdát küldött pályára.

- Nagyon jó mérkőzésen, remek teljesítményt nyújtottunk. Az első félidőben az eredményjelző még talán nem ezt tükrözte, de akkor is nagyon jól játszottunk. Furcsa volt látni, hogy a kezdés után a Debrecen szerezte meg a vezetést, de a játékosok jól reagáltak, nem kezdték el magukat sajnáltatni, hanem mentek tovább előre. Sok jó támadást láttam a srácoktól, szóval elégedett vagyok a teljesítménnyel és természetesen az eredménnyel is - számunkra ez egy remek este volt - értékelt a Videoton FC norvég trénere. - A Debrecen már a harmadik edzővel dolgozik a szezon során, ilyenkor érthető, ha nem a legjobb teljesítményt nyújtják. Eddig azonban kiegyenlített meccseket játszottak, de ez a mérkőzés nem volt az. Úgy gondolom, hogy ebben azért nekünk is nagy szerepünk volt, hiszen mi jó szinten játszottunk. Hogy most játszottunk-e a legjobban, amióta én vagyok az edző? Nehéz ezt megmondani. A Midtyjlland elleni két mérkőzés és a hazai Cukaricki elleni találkozók is rendben voltak. A támadójáték most nagyon jó volt, több gólt is szerezhettünk volna, ez kétségtelen, és elégedett voltam a technikai, taktikai és erőnléti elemeivel is a játékunknak. Elégedett voltam a beindulásokkal, jó volt az időzítés is több esetben. Ott még nem tart a keret, hogy két-három naponta ilyen magas szinten teljesítsen, de ha több időnk van készülni, akkor a jobbik arcát mutatja a csapat. Az a cél, hogy a sorozatterhelés alatt is magas szinten futballozzunk. Biztos vagyok benne, hogy jövő nyárra elérjük ezt az állapotot - mondta.

A Debrecen egyenlítő gól pillanata a Pancho Arénában. Lang Ádám (piros-kék) két védő között talált Danilovics (j) kapujába Fotó: Koppán Viktor

A piros-kékek góljain Géresi Krisztián, a duplázó Feczesin Róbert és az ugyancsak két gólt szerző védő, Lang Ádám osztoztak.

- Volt szerencsém is, de természetesen a pontrúgásoknál számít arra az ember, hogy helyzetbe kerül. Az első gólnál nem volt nehéz dolgom, elém pattant a labda. A második már érdekesebb volt, sikerült levennem a labdát és a ráfordulás után nem akadt el senki lábában a lövés, a kapus pedig takarásban volt, így nem ért oda a sarokra. Jó érzés két góllal hozzájárulni egy győzelemhez, de egyébként nem volt kérdéses, hogy ki nyeri a meccset - tekintett vissza a találkozóra Lang Ádám. - Meglepett, hogy a Debrecen ennyire passzív volt. Mindig parázs mérkőzést vívunk ellenük, évek óta az egyik legjobb vidéki csapat, többet vár tőlük az ember. Nem is láttam, hogy mi az elképzelésük, mit akarnak játszani. Nem volt ötletük, de ebben közrejátszhatott, hogy felőröltük őket. Letámadtuk őket, bele is hibáztak a labdafelhozatalba, amikor labdát birtokoltunk, akkor pedig gyorsan járattuk és nem értek oda a párharcokhoz. Rengeteg helyetet alakítottunk ki.

Az Eb-t követően Lang után is felélénkült az érdeklődés, de még nem csomagol a védő: - Vannak ajánlatok a tarsolyban, de nagyon konkrét, amelyen elgondolkodtam volna, még nem érkezett.

Címkék#Videoton FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!