Sport

2017.05.20. 20:35

Egy lépésre az üdvösségtől

Felcsút - Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 32. fordulójában a bronzéremért harcoló Ferencváros ellen aratott háromgólos diadalt a bajnoki címre törő Videoton FC.

Ferencz Balázs

Hatalmas iramban kezdtek a csapatok, már a 3. percben helyzetbe kerültek a hazaiak, Lazovics indította Scsepovicsot, aki Suljiccsal kényszerítőzött a 16-oson belül, Sccsepovics 8 méterről a kivetődő Dibzuszba lőtte a labdát.

4.p. Scsepovics indult meg, csak a kapussal állt szemben, mikor a 16-os vonalánál Nalepa hátulról lerántotta, de Iványi érthetetlen módon tovább engedte a játékot.

6.p. Ferencvárosi szöglet, míg Scsepovicsot ápolták, Bognár zavartalanul csavarhatta a labdát a kapu elé, nem volt különösebben veszélyes, de a keresztbe mozgó Nego lábáról a kapuba pattant a labda, öngól, 0-1.

 

 

Egy perccel később a francia javíthatta volna hibáját, 12 méterről lőtt ordító helyzetben, de középre tartó labdáját Dibusz bravúrral védte.

14.p. Pátkai Máté gondolt egyet, s 18 méterről lőtt váratlanul, Dibusz reflexből csapott bele, mint a nyári szúnyogba.

17.p. Újabb szabálytalanságból indult a ferencvárosi akció, melynek végén Bognár tüzelt jobbal, a szitáló labdát Kovácsik védte bravúrral.

24.p. Lazovics végezhetett el szabadrúgást 22 méterről, tekerését Dibusz vetődve ütötte szögletre a jobb sarok elől.

36.p. Lazovics futtatta Suljicot a bal oldalon, az alapvonalról visszaemelte, a középen érkező Lazovics pedig 11 méterről jobbal a levegőbe ugorva a kapuba helyezett, 1-1.

41.p. Lazovics szabadrúgása után Stopira csúsztatott, Dibusz a levegőben úszva ütötte szögletre.

42.p. A szögletből Juhász közelről a felső lécre fejelt, a kipattanóra Stopira startolt, és két méterről a hálóba bólintott, 2-1.

Labdaszerzés után létszámfölénybe került a Vidi, Suljic centerezett, s a Lazovics elől menteni igyekvő Koch a saját kapujába perdített, 3-1.

 

 

56.p. Suljic - Scsepovics - Suljic összjáték után Juhász Roland kapta a labdát 18 méterre a kaputól, de egyből ballal a ketrec mellé durrantott.

80.p. Scsepovics játszotta magát tisztára, önzetlenül Géresihez passzolt, de nem maradt helye, hogy kapura tegye a labdát.

92.p. A csereként beállt Mirko Maric teljesen üresen maradt és higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett, 4-1.

 

 

VIDEOTON FC–FERENCVÁROSI TC 4-1 (3-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 3208 néző. Vezette: Iványi (Albert, Buzás)

Videoton FC: Kovácsik – Fiola (Maric, 75.), Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, Varga J., Suljic (Szolnoki, 90.) – Lazovics (Géresi, 61.), Scsepovics.

Vezetőedző: Henning Berg.

FTC: Dibusz – Sternberg, Nalepa, Koch, Lovrencsics – Hajnal, Gera (Kleinheisler, a szünetben)– Varga R. (Radó, 67.), Bognár (Cukic, a szünetben), Moutari – Kundrák.

Vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Lazovics (36.), Stopira (42.), Koch (öngól, 45.), Maric (92.) illetve Nego (öngól, 6.)

Sárga lap: Koch (23.), Hajnal (32.), Moutari (62.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!