Sport

2017.07.23. 18:09

Jó iramú mérkőzésen aratott kétgólos győzelmet a Videoton

Élvezhető játékot, remek csatát hozott a megyei rangadó az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 2. fordulójában.

Ferencz Balázs

A Videoton FC továbbjutott ugyan az Európa Liga selejtezőjében, de a csapat játéka hagyott némi kívánnivalót maga után. Marko Nikolics, a fehérváriak vezetőedzője is bízott abban, hogy játékosai sokkal összeszedettebb futballt mutatnak be a Girondins Bordeaux elleni csütörtöki összecsapás főpróbáján. A Puskás Akadémia FC egy 1-1-es döntetlent ért el a Ferencváros otthonában, Pintér Attila, a felcsútiak trénere jó eredménynek tartotta ugyan a pontszerzést, de a megyei rangadón nem saját csapatát tartotta esélyesnek. Ennek ellenére villámrajtot vett a a Vidi elleni megyei rangadó előtt hazai pályán mindössze egy edzőmeccset megvívó Puskás. A piros-kékek nem találták a ritmust a meccs elején, s a felcsútiak könyörtelenül büntettek is: a 2. percben Spandler húzott el a bal oldalon, jól ívelt középre, ahol Ulysse Diallo emelkedett a legmagasabbra, s 7 méterről fejelt, a bal sarok felé tartó labdát a vetődő Kovácsik csak beljebb segíteni tudta, 1-0. A gól után is a Puskás játszott lendületesebben. Frissen mozogtak a „hazaiak”, gyorsan járatták a labdát. Mégis a Videoton szerzett gólt. A 14. percben Lazovics végezhetett el egy szabadrúgást a jobb oldalról. A kapu elé csavart labda elpattogott több közbeavatkozni igyekvő láb előtt is, de a bevetődő - a sérült Viníciust helyettesítő - Fejes András eltalálta, s közelről a bal alsó sarokba pöccintett, 1-1. Egyre jobban kezdett futballozni a Videoton. Hosszú idő után végre ötletességgel, és jó technikai megoldásokkal párosult az akarat. És jött a gól is: a 28. percben Varga labdát szerzett a Vidi térfelén, Pátkaihoz passzolt, aki egyből indította a lyukra futó Scsepovicsot. A szerb csatár önzetlen volt, megvárta míg kimozdul Danilovics-kapus, s Lazovics elé tálalt, akinek nem volt nehéz dolga, 10 méterről belsőzött ballal az üresen maradt kapuba, 1-2. A fehérváriak váratlant húztak, inkább a kontrákra összpontosítottak, s a szünet előtt nem sokkal ebből növelhették volna előnyüket. Pátkai indította a jobb oldalon kiválóan Suljicot, bevárta Scsepovicsot, aki a legurított labdát kapásból, 18 méterről küldte kapura jobbal, Danilovics bravúrral védett vetődve a bal sarok előtt.

Fejes András (jobbra a földön) jól játszott, s az ő góljával egyenlített a Videoton

Fordulás után jól zárta a területeteket a Videoton, ráadásul egy baloldali akció után újabb Scsepovicsot 6 méterre a kaputól rántotta magával Vanczák Vilmos. A megítélt büntetőből a sértett jobbal a bal alsó sarokba küldte a labdát, 1-3. Marko Scsepovics utóbbi öt meccsén öt gólt szerzett és hérom gólpasszt osztott ki. Pintér Attila nem adta fel, kettős cserével operált, s Knezevic máris veszélyt alakított ki a fehérvári kapu előtt. Szabadrúgása után Diallo piszkálta kapura a labdát a levegőben, Kovácsik a gólvonal magasságában paskolta ki a labdát. Nem sokkal később a Vidi egyenlítő góljának szerzője, a remekül játszó Fejes András mentet hatalmasat a Puskás horvát támadója elől. A fehérváriak aztán újra rendezték soraikat, s Lazovics 22 méteres szabadrúgásból riogatott, Danilovics védett vetődve. A Puskás küzdött, a hajrában a csereként beállt Szécsi Márk lőtt ballal 17 méterről, Kovácsik jó helyen állt. A beálló Géresi első labdaérintéséből kaput talált, de a labda Danilovicsé lett. Futószalagon érkeztek a végén a Vidi-támadások, Nego lépett ki egy labdaszerzés után, de a ziccer végén megint a felcsúti portás melózott hatékonyan. A Videoton FC játéka határozottan fejlődött, s a Puskás Akadémia is mutatott szép dolgokat a megyei rangadón.

JEGYZŐKÖNYV

Puskás Akaémia FC-Videoton FC 1-3 (1-2)

Felcsút, Pancho Aréna, 1865 néző. V.: Farkas Á. (Berettyán, Theodoru)

Puskás Akadémia FC: Danilovics - Poór, Vanczák, Heris, Spandler - Mevongou, Márkvárt - Molnár G. (Szécsi, 64.), Balogh B., Radó (Knezevic, 64.) - Diallo (Bacelic-Grgic, 73.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fejes, Stopira - Hadzic, Pátkai, Varga, Suljic (Szolnoki, 90.) - Lazovics (Szabó B., 83.), Scsepovics (Géresi, 87.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Gól: Diallo (2.) illetve Fejes (14.), Lazovics (28.), Scsepovics (60. - tizenegyesből) Sárga lap: Spandler (16.), Vanczák (59.) illetve Hadzic (31.), Juhász (51.), Lazovics (75.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!