Sport

2017.04.23. 19:35

Többet tett a Videoton a három pont megszerzéséért, de nem eleget

Székesfehérvár - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I hétvégi fordulójában döntetlent játszott a Videoton FC az MTK otthonában.

Szupkai Gábor

Bátran kijelenthetjük, az április eddig nem a Videoton hónapja, hiszen egyetlen győzelmet, három döntetlent és egy vereséget számlálnak a fehérváriak az eddig eltelt huszonhárom napban. Ami egy bajnoki címről álmodozó csapattól édeskevés.

A harmadik döntetlen most szombaton jött össze az Új Hidegkuti Stadionban, a kiesés elől menülő MTK otthonában, ahol a mérkőzés első és utolsó negyed órája kimondottan szórakoztatóra és látványosra sikerült, közte viszont volt miért fanyalogni. A kezdősípszót követően nyolc perccel már 1-1, azaz a későbbi végeredmény virított az eredményjelzőn. Mirko Maric szerzett vezetést a fehérváriaknak, majd a fővárosiak ukrán légiósa Kolomoiets egyenlített.

Mindkét találat előtt kis szerencsével került a góllövők elé a labda, de a befejezés mindkét alkalommal hibátlanul sikerült. A mérkőzés java részében a vendégek játszottak jobban, de a szurkolók sajnos nem a kapusok bravúrjai miatt fogták a fejüket, hanem a játékosok néhol egészen elképesztő gyenge megoldásai láttán. A hajrá ismét izgalmasan alakult, volt veszély mindkét kapu előtt, az utolsó, a legnagyobb az MTK előtt adódott, másodpercekkel a lefújás előtt.

- Természetesen nem vagyunk elégedettek az egy ponttal. Elég helyzetünk volt ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést, ráadásul két gólt is érvénytelenítettek. Főleg az elsőt nehéz megérteni, hiszen a passzunkat lefülelte az MTK védője, és passzolta tovább a labdát, szerintem ez nem les. A második gól valószínűleg tényleg les volt, nehéz ezt a kispadról megmondani. Eltaláltuk a keresztlécet is, kidolgoztunk nagy helyzeteket, meg kellett volna nyernünk a mérkőzést.

Mirko Marics (pirosban) megszerezte első gólját az NB I-ben, de nem lehet igazán boldog Fotó: vidi.hu

A végén az MTK-nak is voltak lehetőségei, de akkor már kitámadtunk a három pont megszerzése érdekében. Előtte úgy gondolom, egyirányú forgalom volt a pályán. Harcolunk tovább a bajnoki címért, nem adjuk fel a céljainkat. Tudjuk, hogy ehhez el kell kezdenünk újra meccseket nyerni. A helyzetek megvannak, de most nem vagyunk olyan hatékonyak az ellenfél kapuja előtt, mint korábban, ezen változtatnunk kell majd a folytatásban. Öt mérkőzés van hátra a bajnokságból, mi pedig mind az ötöt meg szeretnénk nyerni - értékelt Henning Berg, a Videoton vezetőedzője.

Mirko Maric megszerezte első gólját az NB I-ben, de három óriási ziccert kihagyott, így nem lehetett maradéktalanul elégedett.

- Természetesen nagyon örülök annak, hogy sikerült megszereznem az első gólomat Vidi-játékosként az NB I-ben, ugyanakkor nagyon boldogan elcserélném ezt a gólomat a három pontért cserébe, hiszen győzni jöttünk az MTK otthonába. Úgy érzem, a mérkőzés nagy részében sikerült dominálnunk, sok helyzetet alakítottunk ki, én is szerezhettem volna még újabb találatot, sajnos les miatt nem adták meg. Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, azonban van még öt forduló ebből a szezonból. Nem szabad feladnunk, küzdenünk kell, és győzni a hátralévő meccseinken, hiszen továbbra is egy célunk van, megnyerni a bajnokságot - nyilatkozta a Videoton támadója.

MTK Budapest-Videoton FC 1-1 (1-1)

Új Hidegkuti Stadion, 1908 néző, Vezette: Pintér Cs.

MTK: Petkovic 6- Baki 5, Poór 6, Grgic 5, Vadnai 5 - Vass 5, Borbély 5 (Katona 5, a szünetben), Kanta 6- Kolomoiets 6, Torghelle 6, Ramos 4 (Korozmán, 87.).

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Videoton: Kovácsik 6- Nego 6, Juhász 6(Fiola 5, 57.), Vinícius 6, Stopira 5 - Suljic 6, Varga J. 5(Géresi 6, 57.), Pátkai 6, Hadzic 5 - Scsepovics 6, Maric 6 (Bódi, 86.).

Vezetőedző: Henning Berg

Gólszerző: Kolomoiets (9.), illetve Maric (6.)

Sárga lap: Borbély (11.), Kolomoiets (27.), Torghelle (46.). Kanta (47.), Grgic (78.), Petkovic (82.) illetve Fiola (58.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!