Sport

2017.05.27. 19:07

Az utolsó meccsen vérzett el a Videoton

Budapest - Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I utolsó fordulójában dőlt el a bajnoki cím sorsa. A Budapest Honvéd 1-0-ra nyert a Videoton FC ellen, s a kispestieké lett az aranyérem. A fehérváriak az ezüstérmesek.

Ferencz Balázs

Minden meccsnek ilyennek kellene lennie a magyar NB I-ben. A találkozó előtt több mint egy órával színes vásári forgatagban olvadt eggyé kispesti szurkoló és komló, sörkertben hangolódhattak a hazai drukkerek a mérkőzésre. Az idény legfontosabb meccsére. Székesfehérvárról mintegy kétezer drukker érkezett, hogy a végső harcban háttértámogatást biztosítson a Videotonnak. A piros sereg – piros egyenpólóba öltözött Vidi-szurkolók sokasága – egyre csak növekedett a kijelölt szektorokban, s mikor bevonultak a csapatok a pályára, piros és kék lufikkal integettek.

Fotó: Kricskovics Antal

Érthetően a hazaiak tüze tűnt forróbbnak, mintegy nyolcezer kispesti ordított a lelátón, érezték, remélték, hogy kedvenceik begyűjthetik a klub 14. bajnoki címét. A fináléra a Videoton sem kisebb tervekkel érkezett, Henning Berg alakulata az egész idény során a tabella élén versengett az aranyért, de az utolsó fordulóra maradt a döntés: a két legjobb csapat egymással bokszolhatta le az aranycsatát.

4. p. Lazovics a tizenegyespont magasságából küldhette be a labdát szabadrúgásból, veszélyesen tekeredett a kapu elé, Grófnak kellett kilépnie és öklöznie a labdát.

8.p Suljic futtatta szépen a bal oldalon Scsepovicsot, aki a az ötös sarkánál tétlenkedett, utolérte egy védő a lövés előtt.

A szögletből Lazovics egyből kapura csavarta a labdát, Gróf vetődve ütötte szögletre a rövid sarok előtt, az újabb sarokrúgást követően Stopira két méterről sarkazott, megint Gróf hárított.

Negyedóra után a Kispest 5-2-3-ra vált át.

38.p. Lanzafame tekert középre szabadrúgásból egy labdát, Bobál 7 méterről fejelt a jobb sarok felé, Kovácsik hatalmas bravúrral mentett szögletre.

A szünet előtt méginkább paprikázódik az egyébként sem kedélyes hangulat, Lazovics és Lanzafame csaptak össze, majd a társak lökdösődtek kicsit.

45.p. Koszta 26 méterről vette célba a kaput Kovácsiknak kisebb gondot okozott a labda megszelídítése a bal felső előtt.

Az ellentámadásból Szolnoki iramodott meg a jobb oldalon, centerezett, Scsepovics azonban a kapu mellé oxizott 7 méterről.

Fotó: Kricskovics Antal

A második félidő elején piros-kék füstfelhő borította el a játékteret, ezért néhány perces kényszerszünet után indult újra a játék.

59.p. Ikenne-King futott el a jobb oldalon, remekül centerezett középre, ahol Eppel Márton megelőzte védőjét és jobbal a rövidsarokba perdített, 1-0.

A gól után Berg változtatott, Szolnoki helyett támadót, Géresit tette pályára.

A Honvéd teljesen visszahúzódott saját térfelére, s a fehérváriak nem találtak rést a pajzson.

75. p. Óriási Videoton helyzet, Scsepovics ugratta ki Suljicot, aki érthetetlen módon a kapussal semben nem lőtt, hanem Géresi felé passzolt, aki azonban nem érkezett kedvező pozícióban, oda a lehetőség.

Fogytak a percek, nagyon kellett volna a gól, de a lelkesen játszó, a bajnoki serleget már fél kézzel szorongató Honvéd-játékosok védelmi vonalát nem tudták áttörni a görcsösen futballozó fehérváriak.

Semmi nem jött össze, Géresi saját társát, Lazovics hátsóját találta telibe a hajrá pillanataiban.

Budapest Honvéd–Videoton FC 1-0 (0-0)

Budapest, Bozsik Stadion, 10 000 néző. Vezette: Bognár T. (Buzás, Szert)

Bp. Honvéd: Gróf – Ikenne-King (Lovric, 75.), Baráth, Kamber – Bobál, Holender, Nagy G., Gazdag (Zsótér, 59.) – Koszta (Vasziljevics, 81.), Lanzafame, Eppel.

Vezetőedző: Marco Rossi.

Videoton FC: Kovácsik – Szolnoki (Géresi, 62.), Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Varga J. (Maric, 88.), Pátkai (Hadzic, 72.), Suljic – Lazovics, Scsepovics.

Vezetőedző: Henning Berg.

Gól: Eppel (59.)

Sárga lap: Lanzafame (39.), Zsótér (68.), Vasziljevics (83.) illetve Lazovics (39.), Vinícius (94.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!