Sport

2017.05.01. 18:40

Végre gólokat lőtt a Vidi

Felcsút - Az OTP Bank Liga labdarúgó NBI I 29. fordulójában megtört az átok, gólok kísérték a Videoton FC akcióit.

Ferencz Balázs

Mondhatni kötelező volt a három pont begyűjtése a Videotonnak, hiszen a Honvéd a 95. percben szerzett góllal nyert, így a fehérváriak csakis a Debrecen legyőzésével tarthatták a lépést a listavezetővel. Ugyanakkor határozott ellenállásra lehetett számítani, hiszen a Debreceni VSC a kiesőzónából menekül, vagyis minden pontra szükségük volt a cívisvárosiaknak.

Henning Berg némileg meglepte a Loki szakvezetőjét, Leonel Pontest azzal, hogy az eddig a védelem jobb oldalán ténykedő Loic Negot egy sorral előrébb szerepeltette, s a francia szélső igen jól mozgott a vonal mellett. Már a második percben tűzijátékot rendezett a Vidi a debreceni kapu előtt, Juhász, majd Pátkai kétszer és Lazovics sem találtak be közelről. Aztán a 9. percben Marko Scsepovics szelídítette meg a labdát a tizenhatoson belül, felnézett, Lazovicsot kereste centerezésével, de a visszavetődő Mészáros a saját kapujába lőtte a labdát, 1-0.

Tíz perccel később gólt kiáltottak a diákkülönítménnyel együtt szurkoló fehérvári ultrák, de Lazovics 18 méterről megküldött szabadrúgása csak felülről súrolta a hálót. Úgy tűnt, az eddigi legeredményesebb Vidi-játékos továbbra sem találja helyét a kapu előtt, Lazovics álomlabdáját nem tudta levenni ígéretes helyzetben, majd a 31. percben Nego lépett ki, de labdája kipattant a tizenhatos vonaláig kivetődő Danilovicsról, Pátkai pedig estében az üres kapu mellé helyezett. Éppen ezért volt bosszantó, hogy a Loki örülhetett a szünet előtt, mert a semmiből egyenlített. Handzic készítette le a labdát lövésre Könyvesnek, aki egyből a kapu felé küldte, és a megtorpanó Kovácsik mellett félmagasan a bal sarokba vágódott a laszti, 1-1.

Pátkai Máté (j) hasznosan játszott, Scsepovics egy gólt és egy gólpasszt jegyzett Fotó: Molnár Artúr

Fordulás után is a Videoton játszott fölényben, el is jutott a kapuig, de az utolsó átadásokra berobbanók cipője egy leheletnyit kisebbnek bizonyult. Az 58. percig. Ekkor Lazovics zseniális labdájával Nego futott fel a jobb oldalon, mint szem a harisnyán, kimozdította Danilovicsot, majd középre passzolt, Scsepovics pedig 5 méterről - végre biztos lábbal - a kapu közepébe belsőzött, 2-1.

Kovácsik talán a 64. percben védett először, Holman 20 méteres, léc alá tartó lövését tolta ki a levegőben úszva. A 81. percben döftek újra a hazaiak, Pátkai Máté hozta helyzetbe Anel Hadzicot, aki lendületesen betört a tizenhatoson belülre, majd balról érkezve átperdítette a labdát egy bokamozdulattal a kivetődő Danilovics felett, 3-1. Izgalmassá tette a végjátékot a DVSC, mert máris jött a válasz a középkezdés után, Mengolo balról laposan centerezett, Haris Handzic pedig a bal sarokba perdített, 3-2.

- Eseménydús mérkőzésen vagyunk túl - értékelt a Videoton norvég trénere, Henning Berg. - Szereztünk három gólt, és még három-négy alkalommal betalálhattunk volna. A DVSC kockáztatott, jó támadófocival léptek fel, lőttek egy nagy gólt, a második gólukat pedig remek szélsőjáték előzte meg, ezt el kell ismerni. Mi is szép támadásokat mutattunk be, és végre jöttek a gólok is, harcolunk tovább a bajnoki címért. Dolgozunk folyamatosan a helyzetkihasználáson, de ez a technikai dolgok mellett azon is múlik, hogy a döntéshelyzetben lévő játékos éppen hogyan gondolkodik. Mi szereztük a legtöbb gólt a bajnokságban, sok szép, szerintem külső szemlélőnek is élvezhető támadást vezetünk. Normális helyzet az, hogy ilyenkor van némi nyomás az aranyért küzdő csapatokon, ez a világon mindenhol így van, mi mindenesetre már nagyon várjuk a hátralévő négy mérkőzést - mondta Berg.

VIDEOTON FC-DEBRECENI VSC 3-2 (1-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 1870 néző, Vezette: Bognár T. (Kóbor, Szalai)

Videoton FC: Kovácsik 5 - Fiola 6, Vinícius 6, Juhász 6, Stopira 6 - Nego 7, Varga 6, Pátkai 6, Hadzic 6 (Maric, 89.) - Scsepovics 6 (Géresi, 78.), Lazovics 6. Vezetőedző: Henning Berg.

DVSC: Danilovics 6 - Osváth 5, Brkovics 6, Mészáros 5, Ferenczi J. 5 - Jovanovic 5 (Feltscher, 67., Suk 85.), Filip 6, Tőzsér 6 - Handzic 6, Holman 5, Könyves 6 (Mengolo, 67.). Vezetőedző: Leonel Pontes.

Gól: Mészáros (öngól - 9.), Scsepovics (58.), Hadzic (81.) illetve, Könyves (34.), Handzic (83.) Sárga lap: Tőzsér (33.), Brkovics (70.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!