Sport

2017.08.04. 17:50

Marko Nikolics legutóbbi csapata, a szerb bajnok Partizan Belgrád lesz a Videoton ellenfele

SZÉKESFEHÉRVÁR Zajlik az élet a Videoton FC csapatánál. Csütörtök este továbbjutás az Európa Ligában, pénteken sorsolás, vasárnap pedig már a következő bajnoki vár a fehérvári játékosokra.

Szupkai Gábor

A csütörtök esti Európa Liga-visszavágó ismét egy emlékezetesebb fejezete lesz a Videoton történelmének. Elvégre egy esélyesebb csapat ellen mutatták meg a fehérváriak, hogy mi rejlik ebben a gárdában. Marko Nikolics vezetőedző joggal lehetett büszke játékosaira.

- Megérdemeltük a győzelmet, és megérdemeltük a továbbjutást is, főleg a hazai találkozó alapján. Már néhány perccel túlvagyunk a lefújáson, igyekszem objektíven összegezni a gondolataimat, de így is úgy érzem, hogy az elejétől kontrollálni tudtuk a találkozót. Ha sikerül értékesíteni a helyzeteinket, még hamarabb befejezhettük volna a párharcot, de így is jár a gratuláció a csapatnak, végig küzdöttek, igazi harcosok voltak ma a pályán! De nemcsak harcoltak, fociztak is, taktikailag egy tökéletes meccsen vagyunk túl.

Gratulálok a szurkolóknak is, mögöttünk voltak nem 90, hanem 100-102 percen keresztül, sokat segítettek nekünk. Taktikusan, fegyelmezetten, szenvedélyesen játszottunk, mindig ilyen Vidit szeretnék látni! Szerintem nem csak a Vidinek, hanem az egész magyar labdarúgásnak nagy eredmény az, hogy továbbjutottunk a Girondins ellen. Gyűjtögetjük tovább a koefficiens-pontokat, hasonló hozzáállással megyünk tovább a playoffba! Most van egy kis időnk ünnepelni, de nem sok, hiszen pénteken is edzés vár a játékosokra, aztán következik a Mezőkövesd elleni találkozó - mondta a vezetőedző.

Remélhetőleg csütörtök este kellően kiünnepelték magukat a játékosok, hiszen pénteken már a sorsolás emlékeztette őket arra: itt a következő feladat. Ez pedig a Partizan Belgrád személyében érkezik.

Ezekiel Henty (labdával) káprázatos teljesítményt nyújtott a Bordeaux ellen, máris ő a szurkolók egyik új kedvence
Fotó: Koppán Viktor

Mi tagadás, érdekes ellenfelet kapott a Videoton, hiszen a fehérváriak jelenlegi keretéből Danko Lazovics és Marko Scsepovics egyaránt volt a Partizan csapatkapitánya. Ám ezen túlmenően az előző szezonban bajnokságot és kupát nyertek a belgrádiak, méghozzá a Videoton jelenlegi vezetőedzőjének, Marko Nikolicsnak irányításával.

- Úgy gondolom, annak tudatában, hogy mely hat csapat lehetett volna az ellenfelünk a rájátszásban, nem alakult rosszul a sorsolás a mi szempontunkból. Félreértés ne essék, itt a rájátszásban nincs már könnyű ellenfél, főleg a nem kiemelt együttesek számára. Kifejezetten jó emlékeim vannak a Partizan stadionjáról, 2010-ben ugyanis a BL-rájátszásban 2-2-es döntetlent játszottunk ott az Anderlechttel, és a belga csapat második gólját én szereztem.

Végül a szerbek jutottak a csoportkörbe, a visszavágón ugyanis ismét 2-2 lett a végeredmény, a büntetőpárbajt azonban elveszítettük. Ha mindkét mérkőzésen olyan jól futballozunk, mint csütörtök este a Bordeaux ellen, akkor kiharcolhatjuk a továbbjutást - nyilatkozta a csapat honlapjának közvetlenül a sorsolás után Juhász Roland.

A párharc első mérkőzését augusztus 17-én rendezik Belgrádban, a visszavágót pedig rá hét napra, 24-én Felcsúton. Ám ezelőtt a Videoton csapatára még bajnokik várnak, az első rögtön vasárnap este 20 órakor a Mezőkövesd otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!