Sport

2017.08.06. 20:05

Történelmi sikert aratott a Videoton a forduló vasárnap esti mérkőzésén

MEZŐKÖVESD A labdarúgó OTP Bank Liga NB I vasárnap esti mérkőzésén a Bordeaux elleni siker után a Mezőkövesd ellen készült győzelemre a Vidi.

Szupkai Gábor

Mezőkövesd azon kevés helyek egyike, ahol még nem tudott nyerni a Videoton, igaz, elég kurta a két csapat egymás elleni történelme, mindössze ötmeccses. Eddig két győzelem és két döntetlen mellett egy vereség a fehérvári mérleg.

- Nehéz és fontos mérkőzés vár ránk a mezőkövesdi stadionban. Ismét meg kell küzdenünk nekünk és ellenfelünknek is a nagy hőséggel, de ha ugyanazt a játékot mutatjuk be a bajnokin, ugyanolyan mentalitással és hozzáállással küzdünk a Mezőkövesd ellen, mint amit csütörtökön a Girondins ellen mutattunk, akkor nem lehet gond az eredményességgel. A meccs után pedig végre lesz egy hét, amikor idézőjelesen csak a Debrecen elleni meccsel kell majd foglalkozni, de ennyire még kár előreszaladni - nyilatkozta a meccs előtt Marko Nikolics vezetőedző.

Asmir Suljicsékat a komoly eső sem zavarta a Mezőkövesd elleni győzelem begyűjtésében Fotó: VIDI.HU

A mérkőzés kezdését a nagy hőség miatt halasztották este 20 órára, ám a kezdősípszó pillanatában már mindenki jobban aggódott az eső és a vihar érkezése miatt. A hazai drukkerek persze inkább más miatt idegeskedtek. A 8. percben Stopira fejelhetett egészen közelről, de a Videoton játékosa nem hozta a Bordeaux elleni formáját, a labda nem jutott el a kapuig. Megérkezett az eső és vele egy hatalmas Henty-helyzet, ám Tujvel védeni tudott. Elérkeztünk a 23. percig és a hazaiak még nem jártak a vendégek tizenhatosánál, ellenben a fehérváriak látogatása góllal végződött a kövesdi kapu előtt. Suljics ment el a jobb oldalon, középre játszott, és az érkező Henty 6 méterről, könnyedén lőtte a kapuba a vezető gólt, 0-1. A 30. percben Keita könyökölte le csúnyán Varga Józsefet, ám Andó-Szabó játékvezető csupán a sárga lapot tartotta indokoltnak. A félidő legvége jobban alakult a vendégeknek, ismét Henty veszélyeztetett, ezúttal távolról, de Tujvel kiütötte a léc alá tartó bombát.

A fordulás után nem a legizgalmasabb perceket élhettük át, a Videoton nem különösebben erőltette a támadásokat, a kövesdiek pedig egyszerűen képtelenek voltak kialakítani egy épkézláb helyzetet. A 60. percben Henty két védő között fordult le a tizenhatoson belül, majd középre játszott, de Lazovics 5 méterről nem találta el rendesen a labdát. Viszont a nigériai támadónak ez volt az utolsó megmozdulása, néhány másodperc múlva a combjához kapott, és sérülés miatt Marics jött a helyére. Ekkor újra rákezdett az eső, és vele a Mezőkövesd is varázsütésre elkezdett futballozni. Strestík távoli löketét védte Kovácsik, akinek egyre több dolga akadt, és az utolsó tíz perchez érve bizony igencsak izgulhattak a Vidi szurkolói csapatukért. Mirko Marics nyugtathatta volna meg a vendégeket, de ezt végül Danko Lazovics oldotta meg. Labdaszerzést követően, gyors kontra végén szerencsés körülmények közt elé pattant a labda, amit a bal felsőbe vágott, 0-2. Ezzel a góllal pedig magabiztosan nyert a Videoton, amely megszerezte első mezőkövesdi győzelmét.

Mezőkövesd-Videoton FC

Mezőkövesd Zsóry FC-Videoton FC 0-2 (0-1)

Mezőkövesd, néző, Vezette: Andó-Szabó Sándor

 

Mezőkövesd: Tujvel - Farkas D., Hudák, Szeles T., Gohér - Tóth B. (Vadnai 82.), P. Keita - Lázár P., Strestík, Cseri (Baracskai 79.) - Majtán (Koszta 57.)

Vezetőedző: Radványi Miklós

 

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Fiola, Fejes, Stopira - Suljics (Szabó B. 88.), Pátkai, Varga J. (Szolnoki 75.), Hadzic - Henty (Marics 59.), Lazovics

Vezetőedző: Marko Nikolics

 

Gólszerző: Henty (23.), Lazovics (85.)

Sárga lap: Keita (29.), Szeles (64.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!