Sport

2016.08.29. 14:50

Videoton II: megtört a jég

Komárom - Az NB III-as labdarúgó bajnokság Nyugati csoportjának 4. fordulójában a fehérvári fiatalok megszerezték első pontjaikat.

Krebsz András

Komáromi VSE-Videoton FC II 1-4 (0-2)

Komárom, 200 néző, vezette: Horváth Máté.

Videoton II: Gyánó - Baksa, Lorentz, Fejes, Varga B. - Réti - Bévárdi (Pápai, 68.), Schiller, Pölöskei (Csongrádi M., 77.), Kondor (Véninger, 74.) - Kovács S. Vezetőedző: Disztl László.

A sérüléséből felépül Pölöskei Zsolt góllal segítette a fiatalokat
Fotó: vidi.hu

Három nagyarányú vereséget követően a szintén pont nélkül álló Komárom otthonában próbálta feledtetni gyengén sikerült szezonrajtját a nyáron szinte teljesen kicserélődött székesfehérvári alakulat. A főként ifista korú játékosok mellett ezúttal a kezdő csapatban találta magát az NB I-es keretből visszajátszó Fejes András és Pölöskei Zsolt. A mérkőzésre kilátogatott a Duna-parti település polgármestere, valamint a riói olimpia férfi légpuska fináléjában 5. helyen végző Sidi Péter is, ám szomorúan konstatálhatták, hogy a kezdő sípszót követően a Videoton FC II futballistái ragadták magukhoz a kezdeményezést. A piros-kékek mezőnyfölénye aztán a 20. percben érett góllá: Schiller-Kovács kényszerítő után előbbi remek ütemben ugratta ki Kondor Kristófot, aki a tizenhatoson belülről nem hibázott, 0-1. Nem kellett sokat várni az újabb fehérvári találatra, Fejes szerzett labdát a félpálya közelében, majd jó 30 méteres sprint után önzetlenül szolgálta ki Pölöskei Zsoltot, a középpályás nagyszerű átemeléssel hálálta meg mindezt, 0-2. A fordulást követően mindent egy lapra feltéve rohamozni kezdett a tavaly még megyei első osztályban vitézkedő komáromi gárda, a szépítés azonban nem jött össze a hazaiaknak. A játékrész közepén Schiller átadása ziccerben találta meg Kovács Sándort, aki ellen a saját büntetőterületét messze elhagyó Grósz tehetetlennek bizonyult, 0-3. Három perccel később a két gólpassza után a csereként pályára lépő Pápai centerezését követően Schiller Patrik is feliratkozott a gólszerzők közé, 0-4. A végeredmény egy szerencsétlen öngóllal alakult ki, Sipőcz kísérlete a kapufáról Gyánó hátára, majd a kapuba pattant, 1-4.

- Csak gratulálni tudok a játékosaimnak! Az összecsapáson végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, a győzelmünk teljesen megérdemelt, a góljainkon kívül számtalan nagy lehetőséget tudtunk kialakítani - értékelt Disztl László, a fehérváriak trénere a lefújást követően.

Címkék#videoton II

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!