Sport

2016.05.31. 19:13

Világbajnoki érmesekkel erősít a következő idényre a Fehérvár

Székesfehérvár - A Fehérvár KC kézilabdás lányai jövőre végre nem csak a hazai bajnokságban lesznek érdekeltek, ismét kilépnek a nemzetközi porondra is.

Szupkai Gábor

Ennek köszönhetően máris változások történtek a játékosállományban, hogy a klub versenyképes legyen az európai mezőnyben is.

- Lezárult egy fejezet, ismét nemzetközi kupában indulhat az FKC, ennek megfelelően próbáltuk megerősíteni a csapatot. Emellett azt a stratégiai célt is szeretnénk megtartani, hogy a saját nevelésű játékosoknak is lehetőséget biztosítsunk. A keretünk véglegessé vált, nagy változás már nem várható - vezette fel a játékosok bemutatását Balássi Imre, a Fehérvár KC elnöke.

Ezután Kynsburg Zoltán, az FKC menedzsere szólt pár szót a játékosokról:

- Az már korábban biztos volt, hogy távozik a klubtól Herr Anita, Tápai Szabina, Tanabe Yuki, Hrabovszky Helga, Csáki Viktória és Emberovics Mira, de az érkezőkkel egy komplett keretet tudunk kialakítani. Székesfehérváron nem újdonság, hogy egy csapat világbajnoki érmest igazol. Ezt a hagyományt folytatva egy vb aranyérmes és két ezüstérmes is érkezik a klubhoz. Előbbi Daniela Piedade, aki 37 éves ugyan, de még remek állapotban van. A következő szezon során nagy boldogságunkra minket erősít majd a franciák kétszeres világbajnoki ezüstérmese, Claudine Mendy, valamint Jelena Zivkovic, egy balkezes átlövő, aki Szerbiával 2013-ban volt vb-második. Őt már jól ismerhetik a magyar szurkolók is, hiszen játszott a Ferencvárosban. Emellett három nagyon fiatal játékossal is szerződést kötöttünk, mert fontos a hosszútávú építkezés. Pelczéder Orsolya győri nevelés, Vácról érkezik hozzánk, nagyon ígéretes pályafutás várhat rá. Tornóczky Sára balszélső, és még nála is fiatalabb, míg Vajk Eszter a kapuban lehet a jövő embere.

Végül Deli Rita, a csapat vezetőedzője beszélt az új játékosokról és terveiről:

- Piedade egy rutinos és profi játékos, az eredményei magukért beszélnek. Mayer Szabina egy nagyon biztos pontja a csapatunknak, de egy beállóval nem elég nekimenni a szezonnak. Biztos vagyok abban, hogy remekül ki fogják egészíteni egymást, húzóemberek lesznek.

Mendy a belső posztokon több pozícióban is segítségünkre lesz, átlövőként, illetve az irányító posztján is bevethető, de a magassága révén védekezésben szintén tud nekünk segíteni.. Zivkovicnak balkezesként nagyon fontos szerepe lesz.

Ő kettes pozícióban fog védekezni, illetve személyében egy olyan gólerős játékossal bővültünk aki a támadás-befejezéseknél is hasznos tagja lehet a csapatnak.

A fiatalok közül Pelczéder Orsolya Kazai Anitával oldja majd meg a balszélső pozíciót, a másik két játékos pedig hosszabb távon lesz nagy erősítés. Természetesen továbbra is folyamatosan lehetőséget biztosítok a fiataloknak, ezért elképzeléseim szerint a csapatban már bemutatkozott Utasi Linda, Hudra Enikő és Piller Kármen a felnőtt csapattal együtt kezdi meg július 18-ától a nyári felkészülést - mondta Deli Rita, az FKC vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!