Sport

2017.06.19. 16:36

Világkupa-döntőre utaznak az öttusázók

TATA Péntektől vasárnapig a litvániai Vilniusban versenyeznek az idei öttusa világkupa-sorozat döntőjébe jutott pentatlonisták.

Ferencz Balázs

A felnőtt öttusa válogatott tagjai az elmúlt egy hétben Tatán edzőtáborozott. Hatan közülük a hét közepén Litvániába utaznak, ahol az idei világkupa-sorozat döntőjén állnak rajthoz. A hatfős magyar delegációból öten Székesfehérvár városát is képviselik, ezzel is jelezve a hazai műhely erősségét. A viadal a női versennyel indul pénteken. A Volán Fehérvár világbajnoka, Kovács Sarolta éremeséllyel száll harcba, s klubtársa, Varga Eszter is leteheti névjegyét a felnőttek között. Az Alba Öttusa SE sportolója, Alekszejev Tamara is az élmezőnybe pályázhat.

Szombaton a férfiak versenyeznek, a mezőnyben a Volán Fehérvár két kiválósága, a deréksérüléséből felépülő Demeter Bence, valamint a feltörekvő Harangozó Bence mellett a KSI versenyzője, Kasza Róbert is ott lesz.

A juniorok a barcelonai Eb-re utaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!