Sport

2016.07.17. 17:40

Vírusos betegség hátráltatta a lányokat, így is helyt álltak

Limerick - Az írországi ifjúsági A öttusa Európa-bajnokság női döntőjében mind a négy magyar lány vírusos betegséggel küszködött, a csapat így a negyedik lett.

Ferencz Balázs

Az utánpótlás csapatkapitány, Kállai Ákos előrejelzése szerint alakult a női egyéni verseny, miszerint az első tízben legalább két versenyző végez. Csapatban pedig - betegen is - hajszállal maradtak le a dobogóról.

A férfiaknál vitézkedő Gaál András vírusát elkapták a lányok is, így nem csupán az ellenfelek miatt volt nehéz dolguk a döntőben.

Az Alba Öttusa SE versenyzői az első tíz között zártak, Strobl Anita gyengén vívott, remekül úszott és kiválóan kombizott, így legjobb magyarként a 8. lett (1010 pont).

Strobl Anita a legjobb magyarként a nyolcadik helyen zárt Fotó: pentathlon.hu

A másik fehérvári, Varga Eszter jól vívott, jól úszott és közepes kombinált számot futott, az Eb 9. helyén zárt (1007). Barta Luca a 19. (973), Gulyás Michelle pedig a 20. helyen (967) végzett.

- Nem szeretnék semmit a vírusra fogni, de nyilvánvaló tény, hogy főleg a vívásnál enerváltabbak voltak a lányok. Eszter például legalább nyolcszor szaladt ki a nap folyamán a mosdóba - mondta Kállai Ákos - Ennek ellenére még így is rendkívül jól teljesítették a fizikai számokat, látszik a lányokon, hogy jól felkészülten, edzetten jöttek a versenyre.

Az olasz Aurora Tognetti lett az Európa-bajnok, míg csapatban az oroszok nyertek.

A magyar csapat végül 2990 ponttal a negyedik helyen végzett.

A férfiak viadalát a koreai Youngjin Jeong nyerte, a Volán Fehérvár tusázója, Burcsik Barnabás a 14. lett. A magyar csapat a 4. helyen zárta az Európa-bajnokságot a dél-koreai, az orosz és a fehérorosz csapat előtt

Címkék#öttusa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!