Sport

2017.01.14. 18:45

Visszajött, újra és újra - Kuttor Attila újra a Videotonban

Kuttor Attila Diósgyőrből érkezett a Videoton SC csapatába. Aztán elment, majd visszajött, és megtette ezt újra és újra. De már úgy tűnik, Székesfehérvár az ő állandó lakhelye.

Silye Sándor

- Fiatalemberként láttam a Videoton UEFA Kupa menetelését a televízióban, és gondoltam, de jó lenne egyszer egy ilyen csapatban játszani! És mit ád az ég, 19 évesen Székesfehérvárra kerültem. Nagy Lajos bácsi az ifi válogatottból ismert, alighanem ő ajánlott a klubhoz. Egyáltalán nem volt bennem félsz a váltás miatt, mert vártam a lehetőségre. Vidéki srácként az ifi válogatott is ugrás volt, de Fehérvárra úgy jöttem, hogy ide nekem az oroszlánt!

Attila jó gyerek volt, vagy adott volt a vele született huncutság, dörzsöltség? A pályája azt mutatja, lehetett benne valami .

- A mérkőzések és az évek hoztak magukkal mindent. Átlagos vidéki kissrác voltam, aki szeretett futballozni, és mindent megtett azért, hogy jó játékossá legyen. Inkább dolgos voltam, mintsem dörzsölt.

Kuttor Attila újra a Videotonban

A Videotonba került, várhatta az újabb UEFA Kupa nagy menetet, de az csak nem jött. Nem volt csalódott emiatt?

- Abban a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy előbb játszottam a Videoton színeiben UEFA Kupa mérkőzést, mint bajnokit. Amikor megérkeztem, a Hibernians ellen játszott a csapat nemzetközi mérkőzést. A nagy menetelés elmaradt, de a 2006-os kupagyőztes csapattal megmutattuk magunkat Európának, és nem vallottunk szégyent. Arra is büszke vagyok, hogy a játék, az edzések szeretete, az elvégzett munkának köszönhetően a játékos pályafutásom határát ki tudtam tolni 40 éves koromig. Tény, nem úgy kezdtem, hogy azonnal profivá váltam. Nem sokan mutatták a jó irányt, magamnak kellett rájönnöm sok mindenre, így tanultam meg azt, ami ahhoz volt szükséges, hogy ilyen sokáig a pályán tudjak maradni.

Attila a szó jó értelmében volt jött, ment. Mert jött Fehérvárra, ment Fehérvárról.

- Három alkalommal is megtettem ezt, mindnek megvolt a maga oka. Először 1993-ban lejárt a szerződésem, nem hosszabbították meg, Győrbe távoztam Verebes mester invitálására. Az ő hívására jöttem vissza abban a kieséses félévben, majd utoljára 2004-ben Csank János hívott, de mire jöttem, Csertői Aurél lett az edző, akkor voltam utoljára játékos itt. Innen Sopronba mentünk a családdal, ott éltünk 6 évig, majd Szombathely volt a hazatérés előtti utolsó állomás. De mindig Fehérvár volt a központ, akárhova is vitt az utam.

Attila nem került UEFA Kupa döntőbe a Videotonnal, de volt magyar bajnok az MTK csapatával, és sok emlékezetes mérkőzést játszott a Vidiben. Több iskolát is elvégzett, a TF felsőfokú diplomát adott neki. Edzőként vannak UEFA licencei, csak a Pro hiányzik, de azt is meg akarja szerezni. Soha nem volt civil, a futballhoz ért, azt szereti, ez a munkája.

- A Videoton FC U17-es csapatát edzem Horváth Gabi barátommal, idén szeretnénk bajnokok lenni. A távolabbi céljaim? Azt az idő és a lehetőségek majd eldöntik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!