Sport

2015.09.07. 15:44

Visszapillantó: Kóger Dániel szerint apróságokon kell javítani

Székesfehérvár – A játék rendben volt, de idén sem tartotta itthon a tornagyőztesnek járó porcelántálat a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata.

Ferencz Balázs

– Ötven percig mi birtokoltuk többet a korongot, de nem sikerült a helyzeteinket kihasználni. A második harmad végén 38:10 volt a kapura lövési arány a javunkra, de nem építettünk ki jelentős előnyt. Súlyos hibát követtünk el a második kapott gólnál. Összességében elégedett vagyok a játékunkkal, de nagyon szerettem volna, ha megszerezzük a győzelmet.” – értékelt a Moser Medical Graz 99ers elleni találkozó után Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője. Kissé bosszús volt a mester, hiszen az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna fináléjában simán eldönthette volna Volán a párharcot, mégis a Graz nyert büntetőkkel 3-2-re.

– A játék képével elégedettek lehetünk, mert sikerült abban a stílusban hokizni, mint amit az edző kért tőlünk. Elég agresszívan letámadtuk őket. Nagyrészt nálunk volt a korong, az első harmadban is csak három kapuralövése volt a Graznak. – tekintett vissza a vasárnapi fináléra a fehérváriak csatára, Kóger Dániel. – A második játékrészben is jól játszottunk, aztán a harmadik harmadban sajnos megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet, és visszaengedtük őket a játékba. Szerencsére ez egy felkészülési meccs volt, amiből tanulni kell. Sok bíztató jel volt, apróbb dolgokon kell csiszolnunk. Biztos vagyok benne, hogy még ezen a héten javítani tudjuk a hibákat, és az EBEL rajtja után folyamatosan jobbak leszünk.

Kóger Dániel szerint agresszív csapatot alkot majd a Volán (Fotó: Molnár Artúr)

– Mik a bíztató jelek, és mik a csiszolandó apróságok?

– A letámadásunk, az agresszív test-test elleni játékunk mindenképpen bíztató, az egy az egy elleni párharcokat is nagyrészt nyertük. Kevés területet adtunk a Graznak, a tavalyi play-off-formánkhoz hasonlítanám a mostani játékunkat. Olyan játékosok jöttek, akik a végsőkig tudnak harcolni. Mindegyik sorunknak voltak helyzetei, ennyi helyzettel, mint amennyit a hétvégén összehoztunk, meccseket fogunk nyerni. A helyzetkihasználásunkon azonban javítanunk kell.

– Hogy ízlett a hazai jég?

– Tudtuk, hogy jó lesz a hangulat a csarnokban, és a bérleteladásokból is látszik, hogy népszerű a hoki Fehérváron. A szurkolás és a támogatás eszméletlen jó, vártuk is már, hogy bemutatkozzunk.

– Már a Klagenfurt ellen készülnek?

– A hétfői szabadnap után már száz százalékosan a Klagenfurt elleni első meccsre készülünk, mert mindenképpen szeretnénk három ponttal hazatérni Ausztriából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!