Sport

2013.02.26. 09:31

Vívás: az Olimpici Grand Prix 4. versenye, a Balaton Kupa

Múlt hétvégén, pénteken, szombaton és vasárnap rendezték a gyerek, újonc és serdülő korosztályban az Olimpici Grand Prix nemzetközi versenysorozat IV. versenyét Keszthelyen a Balaton Vívóklub rendezésében, az időjárás ellenére ismét nagyon sok indulóval, köztük szlovén, szlovák, ukrán, román, szerb, horvát és olasz versenyzőkkel. A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület a betegségek és sérülések ellenére ismét több versenyzővel képviseltette magát, minden korcsoportban.

Matók János

Az újonc lányoknál Kovács Flóra (jobbra) bekerült a legjobb nyolc közé (Fotó: Szabados Zsolt)

A gyerek korosztályú lányok között Török Karola két hét kihagyás után betegen is jól kezdett, és előkelő helyről várta az egyenes kieséses asszókat, ami nem sikerült neki igazán, elfáradt, így végül nem került a 24-es táblára, majd a helyosztók után a 26., míg Beke Bettina a 27. helyen fejezte be a versenyt. A fiúk ismét kiemelkedő számú mezőnyében a fehérváriak közül Szücs Dániel végül a 13. helyen, Zarándok Levente a 18. helyen végzett. Szücs a nyolcas döntőbe kerülésért szenvedett vereséget immáron sokadszor, nyert állásból, nyerhető asszóban és verhető versenyző ellen. Fejben nem sikerül neki a „küszöb” átlépése, csakúgy, mint Zarándok Leventének sem. Így is a mezőny első felében végeztek. Kisari Péter az 55. helyen fejezte be a küzdelmeket.

Az újonc lányoknál Török Karola a csoportküzdelmeket a 6.(!), Kovács a 21. helyen fejezte be. Török elfáradt, és jó eredménye ellenére meglepetésre nem jutott be a legjobb 16-ba sem, és végül 26. lett. Kovácsot, az edzőjének, Szabados Zsoltnak sikerült a csoportküzdelmek után fejben „helyre rakni”. Ennek megfelelően nehéz sorsoláson és ágon keresztül, de beverekedte magát a nyolcas döntőbe. Ott nem volt szerencséje, mert a négy közé kerülésért a román Predescuval került össze és tőle kikapott, míg Predescut végül Szabó Viktória a Szombathely versenyzője verte a nagydöntőbe 15-14-re. Harmadik Csoknyai Lilla a Vasas versenyzője lett. A fiúknál Jenőfalvi Ádám a szokásosnál halványabban versenyzett, máskor a nyolcas döntőbe kerülésért vívott, most a legjobb 16-be sem került be.

A fiúknál Zarándok a 21., Jenőfalvi a 24., Szücs a 40., Pataki Patrik pedig a 61. helyen zárt. A serdülők között vasárnap kétséges volt az indulás lehetősége, miután az edző, és az egyesület elnöke, Mórocz György is dolgozott, így az egyesület nem tudta utaztatni a gyerekeket e versenyre. Végül két szülő vállalta két gyerek elvitelét. Így a tervezett 8 indulóból kettő lett. A serdülő lányoknál Kovács a 31. helyen, a serdülő fiúk mezőnyében Lukács Ferenc pedig a 47. helyen fejezte be a versenyt edzői segítség nélkül. „Többen, szám szerint négyen is esélyesek voltak arra, hogy korosztályukban a nyolcas döntőbe kerüljenek, sajnos ez megint nem sikerült. A gyerek korosztályban tudásuk alapján Szücsnek, Zarándoknak és Töröknek is a döntőben lenne a helye. Valamiért mindig megremeg a kezük vagy a lábuk. Az országos bajnokságig ezt meg kell fejtenünk, és oldanunk, mint ahogy az én helyzetem is, hiszen az nem lehetséges, hogy most már többedik versenyen nem tudok ott lenni a tanítványaim mellett a többi kollegával ellentétben” - nyilatkozta Szabados Zsolt vívó szakedző.

Címkék#vívás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!