Sport

2017.03.29. 19:55

VK-szereplő kempósok - Négy sárosdi versenyző a válogatottban

Sárosd - Április elején Portugáliában rendezik a WAC harcművészeti világkupa versenyeit. A magyar válogatottban négy sárosdi és három fehérvári harcos szerepel.

V. Varga József

A magyar Zen Bu Kan Kempo válogatottban a Sárosdi Kempo Sportegyesület négy, illetve a Székesfehérvári Kempo Sportegyesület három versenyzője képviseli hazánkat az április elején Portugáliában megrendezésre kerülő WAC harcművészeti világkupán - mondta el lapunknak Koncz Gábor, a sárosdiak mestere. Tóth Ádámot a tavaly MMA szabályrendszerben szerzett világbajnoki cím megvédése" elégedetté tenné. 2016-ban az összes földharcversenyét megnyerte, és több technikai számban első tudott lenni. Álló küzdelemben is sikeresen szerepelt. Tóth Daniella (Nagylóki Dojo) több alkalommal szerepelt már eredményesen világbajnokságon, bíznak a dobogó legfelső fokában, de bármilyen kemény küzdelemmel szerzett éremmel elégedettek lennének.

Tóth Daniella (b) világbajnokként indul a portugáliai világkupán Fotó: V. Varga József

A múlt évben több magyar bajnoki cím és számos arany- és ezüstérem vezette a válogatottsághoz. Koncz Emese első nemzetközi versenyétől jó szereplést várnak, de bíznak abban, hogy dobogós hely sikeredik. Tavaly nem volt ellenfele a súlycsoportjában, s állóharcban, felsőbb súlycsoportban is eredményesen versenyzett. Több magyar bajnoki cím tulajdonosa. Törzsök Petra első nemzetközi megmérettetésén szintén a jó szereplésben bíznak, de remélik, dobogós hely is sikerülhet. A múlt évben különösen állóharcban ért el jó eredményeket, de a technikai számok is jól alakultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!