Sport

2017.02.25. 22:55

Volt már ennél jobb is

Az OTP Bank Liga NB I szombati mérkőzésén döntetlent játszott a Videoton a Ferencváros vendégeként.

Szupkai Gábor

Korán indult a hangpárbaj a két szurkolótábor között, nem túl hízelgő eredménnyel a hazaiakra nézve. Kezdés
előtt öt perccel is még a Videoton! Videoton! Hej! Hej volt a hangosabb.

Három és fél perc után Pátkai mutatott be egy kemény szerelést. A lelátó értelemszerűen rögtön a sárga lapot szerette volna látni, de Szabó Zsolt még nem aktiválta a fegyelmező eszközt. Az első felhördülést egy helyzet miatt a hazai publikum produkálta, Amadou izgett-mozgott a 16-oson belül, végül Stopiráról szögletre vágódott a labda. A sarokrúgást követő kontrából Suljic indult volna meg, Hüsing mellett el is száguldott, ám a védő még az utolsó pillanatban becsúszva kibillentette a sebesvonatként elsuhanó fehérvári játékost az egyensúlyából.

Az első negyedórában a játékvezető sípja izzásig hevülhetett a rengeteg apró szabálytalanság miatt, de Szabó Zsolt továbbra is csak szóban feddte meg a keménykedőket. Hajnalt bántották a 16-os csücskénél a 19. percben a Videoton védői, de legalábbis elesett. A szabadrúgást Juhász igyekezett elfejelni, sikertelenül, a labda így a meglepett Hüsing hasáról pattan a jobb oldali kapufa tövére. A következő helyzet is a zöldeké, Dilaver passzolt a 16-oson belül Leóhoz, de ő valamiért lövés helyett inkább hazaadott Kovácsiknak. Fél óra elteltével, ha jellemezni kell a találkozót, azt mondanánk: rangadó.

Küzdelem volt, gól viszont nem a Ferencváros és a Videoton szombat esti rangadóján a fővárosban

Egyáltalán nem jó meccs, a fehérváriak pontatlanul passzolgatnak, a hazaiak szintén, vagy sokszor céltalanul ívelgetnek. Nehéz eldönteni, hogy Henning Berg vagy Thomas Doll vérnyomása a magasabb az oldalvonal mellett. A 33. percben aztán előbújt az első sárga kártya is, Sternberg csalogatta elő a zsebből. Feszültség volt ekkor már bőven, ám a legnagyobb Djuricin és Kleinheisler között, akik ordítva vitatkoztak, majd az osztrák meg is lökte a magyar válogatott középpályást. A félidő hajrája elég gyengére sikeredett, csak abban reménykedhettünk, hogy a két szakvezető az öltözőben olyat mond, amitől varázsütésre jobb lesz minden.

Nem lett. Ugyan az első pillanatokban Stopira lövését védte Dibusz, de itt meg is állt a lendület, majd a 61. percig csupán Anel Hadzic sárga lapját jegyezhettük fel, semmi többet. Ezután már szinte elégedetten csettinthettünk, hogy a Videoton kiharcolt egy szögletet. A hazaiak mestere gyorsan cserélt kettőt, Radó és Lovrencsics igyekezett innentől zavart kelteni a fehérvári védelemben. Jött is egy ferencvárosi lövés, ugyan nem a frissen becseréltek, hanem Djuricin volt az elkövető, de Kovácsik hárított.

Berg is változtatott, érkezett Mirko Maric, aki legutóbb első labdaérintéséből gólpasszt adott. Ezt most nem sikerült megismételni vagy túlszárnyalni. A 76. percben Lazovics egy 17 méteres szabadrúgást a sorfalba rúgott, a túloldalon pedig Lovrencsics távolija suhant el kicsivel a bal alsó mellet. Az utolsó percekre a Videoton bevetette Géresit is, ám ezen az estén senki nem talált a kapuba. A Videoton a Honvéd győzelmének köszönhetően elvesztette vezető helyét, de jövő héten ezt hazai pályán vissza is szerezheti, hiszen éppen velük folytatják a jövő héten.

Ferencvárosi TC-Videoton FC 0-0

Groupama Aréna, 8425 néző. Játékvezető: Szabó Zs.

Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, Hüsing, Leandro, Sternberg - Dilaver, Gera - Moutari (Lovrencsics, 68.), Hajnal (Radó, 68.), Kleinheisler (Böde, 79.) - Djuricin. Vezetőedző: Thomas Doll

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Suljic, Pátkai, Varga, Hadzic - Lazovics (Géresi, 84.), Scsepovics (Maric, 73.). Vezetőedző: Henning Berg

Sárga lap: Sternberg (33), Botka (71), illetve Varga (37.) Hadzic (55.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!