Sport

2017.04.27. 19:14

Csak egy negyedet nyert az Alba

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszának 8. fordulójában a ZTE KK hazai parketten győzte le az Alba Fehérvár Puebla Plust.

Horog László

Jól kezdett a vendég, Lóránt Péter és Alhaji Mohammed révén gyorsan ellépett négy ponttal az Alba, majd a hazaiak közelebb jöttek, de a látogatók őrizték 3-4 pontos előnyüket a meccs elején, sőt, elléptek nagyobb különbséggel is. Keller Ákos zsákolt nagyot, a 3. perc után 3-10 állt az eredményjelzőn, érthetően időt kért Bencze Tamás, a ZTE mestere. Ubilla kintről hozta közelebb az övéit, menetrendszerű kosaraival a ZTE a vezetést is átvette, 11-10.



Norfleet is belelendült, az első negyed vége előtt négy perccel, 17-14-nél Dzunic időt kért. Farr hármasa nem ment be, Lóránt duplája igen, a túloldalon Norfleett talált be. Majd a friss erő, a fiatal Kiss hármasával 22-18-ra alakult az eredmény. Aztán Taylor kapott pihenőt a fehérvári kispadtól, helyén Mohammed irányított, bedobóban Markovic jutott szóhoz. Az első negyedet Keller Iván látványos megmozdulása zárta, a ZTE négypontos vezetésével vonultak rövid pihenőre az együttesek.



Előbb Farr a hármasát elhibázta, majd a hozzá visszakerülő lepattanót az alapvonalon álló Taylorhoz passzolta, aki triplát hintett. Farr dobásai a folytatásban sem mentek be, míg a visszatérő Szabó Zs. kintről volt eredményes, 29-23-as állásnál Mohammed dobhatott kettőből, csak a második büntetőt dobta be. Szabó kihagyott egy hármast, ám a következőt már nem, 32-24-re alakult az eredmény, de azért Farr középtávolról végre beköszönt. Dzunic időt kért.



Keller Iván kosarával még közelebb jött a Fehérvár, azonban Szabó és Drungilas sem tétlenkedett (36-30). A folytatásban Wright pontjaival tízpontos lett a differencia, 40-30. Őrizte a közel tízpontos különbséget házigazda, majd Taylor kapta el a fonalat, zárkóztak a vendégek, Szabó látványos középtávoli dobása zárta az első félidőt, 45-38.



A nagyszünet után Lóránt hárompontossal nyitott, a hazaiak középtávolról feleltek, ám a másik két, fehérvári center, Keller Ákos és Farr révén gyorsan egyenlítettek a fehérváriak, 47-47. Sőt, Markovic zsákolása nyomán már az Albánál volt az előny. A ZTE Szabó büntetőivel egalizált, majd Lóránt kapta kezébe a karmesteri pálcát. Mohácsi triplája célba ért, visszavették az előnyt (52-51), igaz, nem sokáig, Farr gyötörte a labdát a gyűrűbe. Lóránt és Szabó dobópárbaját láthatta a publikum, csak ők voltak képesek pontokat szerezni. Aztán Norfleet alapvonali hármasa következett, három negyed után 60-55-re vezettek a vendéglátók. 

A 31. percben Benke talált be, Dzunic időt kért, de ez nem segített, hiszen Mohácsi kosarával elléptek a rendezők, 65-55. Keller Ákos révén araszolt előre az Alba, ezt Benke állította meg. Ubilla távoli kosara, pedig szertefoszlatta a fehérvári reményeket, a zárás előtt öt perccel 75-62 állt a táblán. Küzdött a Fehérvár, de a hazaiak nem adták át a kezdeményezést, végül megérdemelten nyertek 88-76-ra.

JEGYZŐKÖNYV

ZALAKERÁMIA ZTE KK-ALBA FEHÉRVÁR-PUEBLA+ 88-76 (24-20, 21-18, 15-17, 28-21)

Vezette: Földházi, Benczur, ÁdámZTE KK: Ubilla 19/15, Norfleet 13/3, Benke 13, Szabó Zs. 23/6, Drungilas 4. Csere: Mohácsi 9/6, Wright 2, Kis 5/3.Vezetőedző: Bencze Tamás ALBA FEHÉRVÁR: Taylor 18/12, Mohammed 7, Markovics 9, Lóránt 13/3, Keller Á. 12. Csere: Farr 11/3, Keller I. 6.
Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!