Sportvilág

2014.07.24. 17:10

A bronzéremért játszhatnak a magyar lányok

A magyar női vízilabda válogatott egygólos vereséget szenvedett Spanyolországtól a margitszigeti Európa-bajnokság elődöntőjében.

Ferencz Balázs

Magyarország - Spanyolország 8 9 (2-2, 3-3, 2-3, 1-1) Hajós Uszoda, 4000 néző

V.: Ciric (SRB), Franulovic (CRO)

Magyaro.: Bolonyai F. (k), Gangl (k) Antal, Szücs, Keszthelyi 4, Bujka 2, Kisteleki Dóra, Takács 1, Czigány 1, Kisteleki H., Tóth, Csabai, Illés, Szöv. kap.: Merész A.

Spanyolo.: Ester (k), Herrera (k) Bach, Espar 1, Tarrago, Ortiz, Pareja 2, Dorado, Pena 1, Blas, Meseguer, Garcia 4, Lopez 1. Szöv. kap.: Miguel Oca.

A világbajnok spanyol válogatott kezdett jobban, Pareja és Espar is átlövésből talált a magyar kapuba, de a 4. perctől már úgy működött a hazai medencében csatázó hölgykoszorú, ahogy azt az elődöntő presztízse megkívánta. Keszthelyi egy ejtéssel szépített, aztán Takács lőtte ki a bal alsót emberelőnyben, 2-2. A második negyed elején is a valamivel frissebb spanyolok szereztek ismét vezetést Garcia révén. A 12. percben azonban Bolonyai villant, megfogta Tarrago ötméteresét. Nem sokkal később Keszthelyi a végsőkig kivárt a kapu előtt, és szép góllal egalizált, 3-3. Sőt, a 13. percben először szerzett vezetést Magyarország, Bujka Barbara centergóljával már 4-3 volt az állás. de Garcia nem hagyta mindezt válasz nélkül. A periódus zárásaként gólváltás eredményezte az 5-5-ös félidei állást. A harmadik felvonás elején Garcia szinte a víz alól egy csavarral szerezte csapata hatodik gólját. A magyarok ezekben a percekben elsüllyedtek , és Pareja ötméterese után már kétgólos volt a spanyol előny (5-7). Merész András időt kért, a kapuba Gangl Edinát küldte. A 20. percben még csak lubickoltak Keszthelyiék a vízben támadásban és védekezésben egyaránt, majd Gangl védése után magára talált a Merész-csapat. Előbb Bujka, majd Czigány váltott gólra egy-egy emberelőnyt (7-8). A záró felvonásban azonban a magyar lányok nem találták a ritmust, és már nem tudtak kiegyenlíteni.

A magyar női vízilabda válogatott 9-8-as veresége után a bronzéremért játszhat Olaszország ellen pénteken, 16.30-kor a Margitszigeten.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!