Sportvilág

2015.01.27. 16:28

A napi dolgaimról

Két dolog foglalkoztat, nem hagy nyugton mostanság.

Matók János

Az egyik Buzánszky Jenő bácsi halála után merült fel – ismét. Mégpedig az Aranycsapat kapcsán egy méltatlanul elfeledett, mondhatni a háttérbe szorított futballista, a Tóth II József, a tizenkétszeres válogatott, aki május 16-án ünnepelheti a 86. születésnapját. Jó, jó, ő nem volt a klasszikus Aranycsapat tagja, de mégis megérdemelné a figyelmet. Mert játszott és gólt is szerzett az angolok elleni 7-1-es győztes meccsen a Népstadionban, majd az 1954-es világbajnokságon is pályára lépett. Gólt lőtt a németeknek (8-3), és a brazilok elleni emlékezetes (4-2-re nyertünk) negyeddöntőt is végig játszotta. Vajon mi lehet a bűne, hogy – úgymond – eltűnt a történelem süllyesztőjében az öreg úr?

A másik dologról nem tudok elfogulatlanul beszélni, hiszen soha sem tagadtam, hogy szívügyem a birkózás. Pénteken lesz a szövetség közgyűlése, ahol az elnök személyéről is választanak a küldöttek. Az ember azt hinné, hogy a sajtó számára nyílt – legalábbis csak remélni tudjuk – rendkívül fontos esemény pontos kezdési időpontját, és a helyszínt a szövetség honlapjáról megtudja, de nem így van, s ez talán nem is véletlen... Mert óriási erők feszülnek egymásnak a Hegedűs Csaba elnök által fémjelzett MBSZ vezetők, és az elodázhatatlan változást sürgető Új-Szövetség között, így minden szavazat életbevágóan fontos a felek számára. Ki-ki lelkiismerete, a józan ész dönt a sportág jövőjéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!