Árbocvesztés az Atlanti-óceánon, de Fa Nándorékkel nincs baj, ők folytatják

2015. január 15., 11:45 szerző: Tihanyi Tamás
komment
Elveszítette árbocát a Barcelona World Race Föld-kerülő verseny legnagyobb esélyesének tartott Hugo Boss-csapat. Fa Nándorék továbbra is üldözik a mezőnyt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Brazília magasságában, háromszáz mérföldre a parttól a szárazföld felé fordult az angol Alex Thomson és a spanyol Pepe Ribes páros irányította Hugo Boss nevű vitorlás, amely a Barcelona World Race Föld-kerülő verseny legnagyobb esélyesének számított, amíg el nem veszítette árbocát szerda este az Atlanti-óceánon. A Spirit of Hungary-projekt honlapján az esettel kapcsolatban azt írták, komolyabb szakmai és financiális háttér egyelőre nem létezik ebben a versenyhajó kategóriában. És mégis megtörtént, amire senki sem számított, a hajósokat szinte sokkolta az eset, hiszen ezzel számukra véget ért a verseny.

A nagyon komoly és nagyszámú szakembergárdát egyesítő Hugo Boss-csapattal egyébként kiváló szakmai kapcsolata van Fa Nándornak, amikor New Yorkban kiderült, hogy baj van a magyar hajóval, ők azonnal felajánlották segítségüket: más kérdés, hogy az sem lehetett elég ahhoz, hogy Nándor el tudjon indulni az Atlanti-óceánt átszelő versenyen.

A Spirit of Hungary egyébként folyamatosan közeledik a mezőny végéhez, egyelőre hetedikek. A történtek azt bizonyítják, hogy Fa Nándor taktikája helyes, hiszen igyekszik azon a szinten terhelni a hajót, ami még a tenger és a fizika törvényei szerint megtehető és ez esélyt ad a verseny biztonságos befejezéséhez.

Tihanyi Tamás

2015. január 15., 11:45 szerző: Tihanyi Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...