Sportvilág

2016.08.30. 16:25

Az áhított második hely - Bernd Storck pótselejtezős helyezésben reménykedik

Telki - Szeptember hatodikán a Feröer-szigetek elleni idegenbeli mérkőzéssel megkezdi szereplését a világbajnoki selejtező sorozatban a magyar labdarúgó-válogatott.

Ferencz Balázs

Az első selejzető-mérkőzésre készülő nemzeti együttesben két Videoton-játékos, Lang Ádám és Kovács István is szerepel, akiknek majd műfüves pályán kell bizonyítaniuk északon. A válogatott összetartásán éppen ezért speciális munkát vezényel a szövetségi kapitány, Bernd Storck.

- Mindannyian nagy örömmel várjuk az új kihívást, a vb-selejtezőket, a Feröer elleni meccset. A vb-re még nehezebb kijutni, mint az Eb-re. Reménykedünk, hogy a csoportunkban legalább egy második helyet sikerül elérnünk, és pótselejtezőt játszhatunk, de nagyon erős a csoportunk, hiszen a favorit Portugália mellett Svájc is nagyon jó csapat - vélekedett Bernd Storck. - Folyamatosan mérjük a játékosok fizikai erőnléti állapotát. Nem meggyőzőek az eredmények, a játékosok állóképességén változtatnunk kell, hogy versenyképesek maradhassunk, és ehhez a klubokon belül is változásokra lenne szükség.

Bernd Storck nem elégedett a játékosok fizikai állapotával
Fotó: Kricskovics Antal

A szakember a Feröer elleni összecsapással kapcsolatban hangsúlyozta, az év legnehezebb meccse következik.

- Fizikailag is nagyon erős csapat vár ránk, amelynek remek dán edzője van. A műfű miatt pedig nem úgy működik majd a játék, ahogy azt egyébként megszoktuk. Az időjárás és a levegő is nehezítő körülmény, de ezeket Telkiben modellezzük, felkészültek leszünk. De ez a mérkőzés is egy nagy, megoldandó feladat ahhoz, hogy kijuthassunk a világbajnokságra - mondta a szövetségi kapitány.

A Feröer elleni idegenbeli meccsre 220 jegyet kapott a magyar szövetség, ebből eddig valamivel több mint százat vásároltak meg a szurkolók. A hazai találkozókra szóló bérletek árusítása pedig már folyamatban van, eddig nagyjából 2000 bérlet kelt el.

A magyar csapat a folytatásban október 7-én Svájc válogatottját fogadja, október 10-én Lettországban lép pályára, november 13-án pedig hazai pályán Andorra ellen küzd vb-selejtezőn. A többi mérkőzés időpontja egyelőre még nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!