Sportvilág

2017.01.18. 19:55

Az eddigi legkönnyebb - Végre egy meccs, ami a terveink szerint alakult

Rouen - A biztos győzelem reményében léptünk pályára az eddig pont nélkül álló Szaúd-Arábia ellen a csoportkör negyedik fordulójában.

Szupkai Gábor

Más tempóban kezdtünk, mint Chile ellen, sikerült is gyorsan tetemes előnyt összerakni, Mikler Roland a tizedik percig csak egy gólt kapott, eközben a társak a mezőnyben összeszorgoskodtak hetet. Persze, ha lanyhult a figyelmünk, akkor büntettek a szaúdiak, de három gólnál közelebb nem tudtak jönni. Xavier Sabaté forgatta a csapatot, az első játékrészben a másik kapus Fazekas Nándor (aki a második félidőt végigvédte) kivételével már minden játékosunk pályára lépett, így is sikerült meglépni az ellenféltől, 17-10-re vezettünk.

Fazekas Nándor a második félidőben szállt be a szaúdiak ellen Fotó: flickr.com

Az ázsiai csapat a második félidőben is egyenlő létszámnál a kapusát lehozva támadott, de kevés sikerrel, mert hat perc alatt tíz fölé nőtt az előnyünk. Innen pedig okosan gazdálkodtunk az előnyünkkel, a mezőnyjátékosok közül csak Schuch nem lőtt gólt, végül 13 góllal, 37-24-re nyertünk. A csoportkör zárásaként pénteken Fehéroroszországgal találkozunk, győzelem esetén harmadikok leszünk, és a nyolcaddöntőben a D-csoport második helyezettjével (valószínűleg Svédország) játszanánk Lille-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!