Sportvilág

2017.07.26. 17:08

Cseh László ezüstérmes lett! Helyzetjelentés a vizes vb-ről

BUDAPEST A FINA 2017-es vizes világbajnokságból mindössze négy nap van hátra, szerdán Cseh László a dobogó második fokára állhatott 200 pillangón, míg női vízilabdázóink a görögöket győzték le.

Káldor András

A férfi 100 méteres gyorsúszás előfutamában Bohus Richárd 48.87 másodperces idővel a 18., míg Kozma Dominik 48.89-cel a 21. helyen végzett, így egyik magyar versenyző sem jutott be a délutáni elődöntőbe. Női 50 háton Joó Sára új egyéni csúccsal, 28.91-es idővel a 33. helyen zárt. A nők 200 pillangó versenyszámában Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána is remekül úszott egész nap, és kvalifikálták magukat a döntőbe. 200 vegyesen Sós Dániel jól hajrázott és végül 2:01,54-es ideje a 22. helyhez volt elegendő a 44 induló közül.

Viszonylag friss szám a 4x100 méteres mix vegyesváltó, melyre 31 nemzet nevezett, a magyar négyes, Balog Gábor (hát), Gyurta Dániel (mell), Szilágyi Liliána (pillangó) és Jakabos Zsuzsanna (gyors) összeállításban rajtolt. 3:46,96-os idővel azt hittük, hogy döntősök vagyunk, azonban nem sokkal később kiderült, Balog és Gyurta váltásánál szabálytalanság történhetett, minden bizonnyal mellúszónk hamarabb rajtolt, nem fért bele a két századmásodperces megengedett tűréshatárba, ezért kizárták a váltónkat.

Hosszú Katinka holtversenyben az olasz Federica Pellegrinivel a legjobban kapta el a rajtot a 200 méter gyors döntőjében. Az utolsó hossznak a 7. helyen vágott neki háromszoros olimpiai bajnokunk, és itt is fejezte be a finálét. A világbajnok Pellegrini lett, a 2. helyen Katie Ledecky (USA) és az ausztrál Emma McKeon osztozott, azonos időt (1:55.18) úszva.

A 200 méteres pillangóúszás döntőjében fantasztikusan elkapta a rajtot a dél-afrikai Chad le Clos, Kenderesi Tamás már az első 50 méter után megindított egy komolyabb hajrát, Cseh László az utolsó ötvenen tette meg ezt, bár nem tudta utolérni a végig óriási előnnyel vezető Le Clost, a 2. helyen végzett, míg Kenderesi a 4. lett.

A női vízilabda válogatottunk mint emlékezhetünk rá hétfőn meglepetésre 6-4-re kikapott Kanadától a nyolcaddöntőben. Az ötödik helyért zajló küzdelem első megmérettetésén Görögország ellen csobbantak medencébe Bíró Attila szövetségi kapitány tanítványai. Az első két negyedben még érződött a csapaton a Kanada ellen kapott mélyütés, aztán védekezést, kapust váltottunk, és ez jótékonyan hatott a játékunkra. Háromgólos hátrányban voltunk a szünetben, ám egy 6-0-s szériával fordítottunk, és a végén 10-9-re győztünk. Így pénteken kora délután, 13.30-kor Olaszország válogatottja ellen játszhatunk majd az 5. helyért.

Magyarország-Görögország 10-9 (2-4, 1-2, 5-0, 2-3)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!