Sportvilág

2017.03.24. 20:00

Európa bajnoka ellen lép pályára a magyar válogatott

Lisszabon - Az Európa-bajnok Portugália vendégeként harcol ma este 20.45-től a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában.

Ferencz Balázs

De szép is volt az a nyári 3-3! A később Európa-bajnoki címig menetelő Portugáliával szemben élvezetes mérkőzésen ért el 3-3-as döntetlent a csoportból akkor már továbbjutó magyar válogatott. A döntetlen azonban most nem elég, sőt, ha kikap Bernd Storck együttese Lisszabonban, akkor a csoportküzdelmek féltávjánál szinte búcsút is inthet az oroszországi vb-nek. A magyar válogatott a 3. a csoportban 7 pontjával, s ha nyer Lisszabonban, megelőzheti a 9 pontos portugálokat. Svájc pontveszteség nélkül vezeti a tabellát.

- A célunk, hogy mi kontrolláljuk a meccset, akkor el fogjuk érni a céljainkat. Előreláthatólag kontrákra játszik a magyar csapat, amiben nagyon veszélyes is, de szereti sokat birtokolni a labdát, illetve nagyon aktív a középpályás sora - mondta Fernando Santos, portugál szövetségi kapitány a meccs előtt egy nappal.

Csütörtökön edzett utoljára az Estadio da Nacionalban a magyar labdarúgó-válogatott, pénteken már a mérkőzés helyszínén, az Estadio da Luz-ban tréningeztek Dzsudzsák Balázsék (elöl) Fotó: mlsz.hu

A tréner kifejtette, egyik válogatott sem változott sokat a kontinensviadalhoz képest. Bernd Storck, a magyar kapitány nem számíthat a sérült Guzmics Richárdra és a sárgalapos eltiltását töltő Kleinheisler Lászlóra, ráadásul Portugáliában újra megsérült a Videoton FC védője, Fiola Attila is. A fehérváriak magyarrá lett brazil hátvédje, Paulo Vinícius azonban akár a pályán is képviselheti a magyar színeket.

- Nem az esélytelenek nyugalmával várjuk a meccset. Az edzések során azt tapasztalom, hogy mentálisan és fizikailag egyaránt rendben vagyunk - vélekedett Gyurcsó Ádám, az exfehérvári támadó. - Nem lesz egyszerű dolgunk, de ha csapatként küzdünk, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy három ponttal gazdagodunk - fogalmazott Gyurcsó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!