Sportvilág

2014.07.25. 19:50

A magyar pólóválogatott legyőzte az elődöntőben Olaszországot

Európa-bajnoki döntőt játszhat vasárnap a magyar vízilabda-válogatott. Benedek Tibor együttese a pénteki, margitszigeti elődöntőben Olaszországot egy góllal győzte le.

Bobory Balázs

Olaszország - Magyarország 7- 8 (1 -3, 3- 2, 1 -1, 2- 2)

Gólszerző: Gallo 2, Di Fulvio, Figlioli, Giorgetti, Luongo, Aicardi 1-1, ill. Hosnyánszky 3, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Madaras, Szivós 1-1

A gulyás nehezebb étel, mint a spagetti...

Ezt mi, magyarok tudjuk, az olaszok talán először igazán péntek este szembesültek vele, hogy nem tudják megemészteni a Benedek Tibor szövetségi kapitány által kevergetett, Nagy Viktor kapus kuktáskodása mellett készült fűszeres, csípős, számunkra igazán ízletes levest.

Vagy mondhatjuk a nyaklevest, amelyet pénteken kiosztottunk az olaszoknak.

Ez a nyakleves a végén csattant igazán, amikor 7-7-es állásnál, az utolsó perc kezdetén a világ legjobbjának tartott Varga Dénes bevette az egyébként szenzációsan védő Tempesti kapuját és a mieink hatalmas lépést tettek a döntő felé, végül el is érték azt.

- Ez egy Európa-bajnoki elődöntő volt, ahol esetenként elfelejtődött minden taktika, voltak súlyos hibák, köztük az enyém is, de kiharcoltuk a győzelmet. Tizenhárom éve, ugyanitt elbuktuk az elődöntőt az olaszok ellen, mondhatjuk ezt elégtételnek is - értékelt Benedek Tibor kapitány a mérkőzés után.

A találkozó során egyébként végig vezetett a magyar csapat, amely az első két negyedben látványos akciókat vezetett, és igazolta, hogy a legszebb vízilabdát játssza a világon. A mieink a 22. percig kétszer is elléptek két góllal, köszönhetően az ötletes támadójátéknak és a rendkívül szervezett, önfeláldozó védőmunkának.

Ahogy azt megszoktuk, Nagy Viktor a korábbi fontos meccsekhez hasonlóan most is eksztázisban védett, egy-egy hárítást követően nem volt rest lélektani hadviselés gyanánt utánaordítani a lövő olasznak. A taljánok azonban sokáig semmitől sem ijedtek meg, szívósan kapaszkodtak, de szerencsére a meccs folyamán egyszer sem tudták átvenni a vezetést, pedig esélyük lett volna rá.

Főleg a második félidőben, amikor erőlködött a magyar csapat támadásban, eltűnt a korábban tapasztalt könnyed, ötletes játék, minden labdáért, gólért vért kellett izzadni.

Még szerencse, hogy Benedek Tibor legénysége ebben is jó volt, ez is segített abban, hogy a korábban megénekelt Varga Dénes-gól az utolsó percben megszülethetett, és a magyar válogatott döntőt játszhat vasárnap a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A mérkőzés után a magyar csapat könnyű spagettit vacsorázhatott, mert még komoly feladat vár rá ezen az Eb-n, míg az olaszok akár egy csipetkével dúsított gulyásba is fojthatták bánatukat, talán a bronzmeccsük előtt ez nem oszt és nem szoroz...

A magyar csapat a döntőben Szerbiával találkozik, amely a másik elődöntőben 10-9-re múlta felül Montenegrót. A szerbek szinte az egész mérkőzés során hátrányban voltak, csak az utolsó negyedben fordítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!