Sportvilág

2015.04.21. 07:57

Guzmics a keménymaggal szurkolta végig a hokimeccset

Guzmics Richárd magyar sállal a nyakában szurkolta végig hétfőn, a lengyelország Divízió I/A-s jégkorong világbajnokságon a mieink kazahok elleni összecsapását. A Wisla Krakkó belső védője készségesen adott interjút lapcsoportunknak az 5-0-ra elvesztett találkozót követően.

Bobory Balázs

- Korábban is hokirajongó volt, vagy most csak azért látogatott ki a mérkőzésre, mert a krakkói vb-n szerepel a magyar csapat?

- Korábban nem láttam még élőben hokimeccset, de nagyon örültem, hogy itt lép jégre a magyar válogatott, és én is láthatom a csapatot. Nagyon sok szurkoló jött el Lengyelországba, én is a "B-középben" szurkoltam végig az összecsapást, mit mondjak, felemelő érzés volt. Sajnos kikaptunk, az eredmény talán túlzó, de azt láttam a magyar játékosokon, hogy végig harcolnak, és próbálják meghálálni a jégen a drukkerek biztatását, szeretetét. Tudom, hogy a kazah csapat iszonyú erős, de a következő mérkőzésen biztosan több esélye lesz a mieinknek a győzelemre.

- A többi mérkőzést is megtekinti a Tauron Arénában?

- Még egy találkozóra tudok kijönni, a többi napokon a csapatommal edzés, illetve mérkőzés vár rám.

Fotó: Bobory Balázs

- Az utóbbi hetekben sérüléssel küzdött, ezek szerint felépült, és ismét bevethető állapotban van?

- Igen, két hétig nem tudtam játszani, de az orvosi stábnak köszönhetően már minden rendben. A Wisla Krakkó következő összecsapásán már ott akarok lenni a pályán, erre minden esély adott.

- Hogy érzi magát Krakkóban, mennyire más az élet, a körülmények, mint Magyarországon?

- Úgy gondolom, a futball körülvevő közeg, a körítés sokkal pozitívabb, rengeteg drukker van a lelátókon hétről hétre, 20-25 ezer ember előtt futballozhatunk, óriási érzés ennyi ember támogatásával játszani. Az infrastruktúra fejlett, olyan stadionokban játszunk, mint a Ferencvárosé, vagy a Debrecené. Szóval nagyon jól érzem magam.

- Visszakerült a válogatott keretébe, a csapat pedig versenyben van az Eb-selejtezősorozatban. Milyen esélyeink lehetnek a kijutásra?

- Nincs lehetetlen. Az eredmények úgy alakultak, hogy a harmadik hely elérése reális lehet, amely pótselejtezőt érhet. A legfontosabb, hogy a következő, finnek elleni mérkőzésen jó eredményt érjünk el. Legutóbb a görögök ellen döntetlent játszottunk, ezt sokan nem tartják jó eredménynek, pedig egy riválist sikerült leszakítani. Úgy gondolom, közel kerülhetünk ahhoz, hogy egy világversenyre kijussunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!