Sportvilág

2014.04.16. 18:05

Hamarosan rajthoz áll Fa Nándor hajója

A Spirit of Hungary első tengeri tesztje teljes sikerrel járt. A hajót szombaton láthatják az érdeklődők az olasz város kikötőjében.

Tihanyi Tamás

Fa Nándor nemzetközi szakmai elismerése, hogy a trieszti Marina S. Giusto hellyel kínálta a Spirit of Hungary 60 lábas hajót és kormányosát, hogy nyitott kikötőjükben tekinthesse meg minden érdeklődő az Ocean Masters versenyszériára épített magyar versenyhajót. A bemutató április 19-én, szombaton 13 órakor kezdődik. A Spirit of Hungary beáll majd Triesztben a promenádmenti kikötő falához. Fa Nándor és csapata a naplemente idejéig – illetve az időjárás és a kikötői rend függvényében – várja az érdeklődőket. És egy technikai információ: parkolni a trieszti belváros mellett húzódó kikötőpart teljes hosszában, a város fizetős parkolójában lehet.

Az IMOCA ellenőreinek első tengeri tesztje tökéletesen sikerült, minden jel szerint tehát ismét remek hajót sikerült építenie Fa Nándornak és segítőinek. Sok ideje nincs, hiszen rövidesen el kell indulnia Gibraltár és New York (illetve Newport) felé, hiszen június 1-én rajtol el a versenysorozat első futamának mezőnye a New York-i Szabadság-szobor mellől. A versenyzők átszelik az Atlanti-óceánt, a befutó Barcelona kikötőjében lesz, nagyjából három héttel a rajt után. Ez kétszemélyes kihívás. Utolsó versenye is egy kétszemélyes Atlanti-átkelés volt 1997-ben, igaz, „fordítva”, Le Havre-ból száguldottak végig Cartagenába: akkor negyedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!