Sportvilág

2014.09.30. 12:38

Idén ismét bizonyított a Zángó Drift Team

Tavaly valósággal berobbant a honi drift bajnokság élmezőnyébe a Zángó Drift Team. A kétszemélyes csapat, amely idősebb és ifjabb Zángó Zoltánból áll, az előző évhez hasonlóan kimagasló mérleggel zárta a szezont. Az apa a 3., míg a fiú a 2. lett összetettben az Országos Bajnokságon.

Káldor András

Véget ért az idei drift bajnokság, melynek záró fordulóját a már évek óta jól megszokott helyszínen, Tökölön rendezték. A Végső Összecsapásként jegyzett megmérettetés nevéhez méltó volt, és a helyezésekről tényleg csak az utolsó pillanatok döntöttek. A fehérvári Zángó Team az öreg E36-os BMW 4000 V8-assal megint csak esélyes volt a dobogóra, és ott volt a végelszámolásnál. A SEMI PRO kategóriában, azaz a fél profiknál ifjabb Zángó egész évben látványosan autózott, fejben és összpontosításban jelesre vizsgázott, és csak nüánszokkal csúszott le a dobogó legfelső fokáról. A bajnokság sorsa az utolsó pillanatban dőlt el, méghozzá a döntő csatában, Vigh Csaba ellen. Sajnos az összecsapásnak egy nem várt technikai hiba vetett véget, bár sportszerűen elismerte a fehérvári pilóta, hogy rutinosabb társa jobb volt nála. Ettől függetlenül, van a fiúban hiányérzet.

Fotók: Ács Sándor (sacko98 photography)

– Az idei négy versenyből három kvalifikációt megnyertem, és egyszer lettem második, csak magamat okolhatom azért, hogy nem lettem első. Nem kellett volna kiesnem az előző két versenyen, azok a pontok hiányoztak most a végén. Tanultam belőle, és jövőre mindenki ellen úgy készülök, mintha Vígh Csaba lenne az ellenfelem.

A PRO kategóriában idősebb Zángó miután a bajnokságban előtte álló Zalabai Zsoltot búcsúztatta, Szili Krisztiánt már nem tudta megverni, ám vigasztalódott a bronzcsatában, és így az összetettben is a harmadik lett, mindössze egy ponttal Zalabai mögött végezve.

- Most úgy néz ki összeértünk az autóval, nagyon érzem, de kellett ez az egy év arra, hogy azokat az apró hibákat, amelyek a teljesítménynövelésből adódtak, kiküszöböljük. Erősebb lett az autó, tanulnunk kellett. – tudtuk meg idősebb Zángótól. – Arra törekedtem, az év elején, hogy a legjobb nyolcban benne legyek a végén - ezzel az autóval - ráadásul valljuk meg igencsak erős mezőnyben kellett ezt teljesíteni. Külön öröm ez a bronzérem, nem számítottam rá.

Címkék#drift#BMW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!