Sportvilág

2016.12.09. 21:35

A 2016-os év utolsó meccsén az élre állhat a Vidi

Székesfehérvár - Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 19. fordulójában a Szombathelyi Haladás vendégeként lép pályára a Videoton Sopronban.

Ferencz Balázs

Ennél cifrább befejezést nem is kanyarinthatott volna a futballsors a 2016-os esztendő végére. A Videoton FC labdarúgócsapata az év utolsó bajnoki összecsapásán léphet fel először a tabella első helyére. A fehérváriak mindössze egy ponttal követik a listavezető Vasas FC-t, s amennyiben győztesen tudják le a 19. fordulót, no meg a Vasas sem nyer, akkor a 2016-2017-es NB I-es bajnokság elsőszámú esélyeseként telelhetnek.

A szintén stadionépítés miatt albérletbe kényszerülő Szombathelyi Haladás Sopronban fogadja a Vidit szombaton 15.30-kor. A Haladás a hatodik pozícióból várja a megmérettetést, s minden bizonnyal fűti a visszavágás vágya Mészöly Géza alakulatát, hiszen legutóbb Felcsúton 3-0-s vereséget szenvedtek a piros-kékektől. A szombathelyiek az eddigi 18 bajnoki mérkőzésen hétszer győztek, négyszer játszottak döntetlent, és hét alkalommal kaptak ki. 21 gólt szereztek és 22-t kaptak, legeredményesebb játékosuk Gaál Bálint, aki hatszor vette be az ellenfelek kapuját. Az elmúlt öt találkozójuk során csupán egyszer szerezték meg mindhárom pontot a zöld-fehérek, a Debrecent verték 1-0-ra. Azonban nem lehet azt mondani, hogy siralmas formában van a Haladás, ugyanis az idegen hazai pályán csupán egyszer szenvedtek vereséget az ősz során, a Gyirmót távozhatott teli marokkal.

Géresi Krisztián (a labdával) és Feczesin Róbert (balra, 9) is betalált már idén a Haladás kapujába  Fotó: vidi.hu

Az egymás elleni mérleg nyelve a fehérváriak felé húz, az eddigi 75 élvonalbeli összecsapásból 39-en piros-kék siker született, a szombathelyiek 22 alkalommal nyertek, míg 14 találkozó döntetlennel zárult, a gólarány 130-83 a Vidi javára.

A Haladás pályaválasztása mellett egyértelmű a szombathelyiek fölénye, de ezzel nem kell foglalkozniuk Henning Berg legényeinek. Csakis egy cél lebeghet a Videoton előtt: a téli szünet előtt meg kell célozni a tabella csúcsát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!