Sportvilág

2015.04.20. 08:49

Jégkorong-vb: Nehéz feladat előtt a magyar válogatott

A magyar jégkorong válogatott a krakkói Divízió I/A-s jégkorong világbajnokság 2. játéknapján Kazahsztánnal mérkőzik. Ellenfelünk a viadal legnagyobb esélyese.

Bobory Balázs

Csupa KHL-es játékos, óriási játéktudás, elképesztő sebesség, és kreativítás. Ez jellemzi a kazah hokit, amely az orosz iskolából táplálkozik.

A volt szovjet tagállam együttese évek óta az A-csoport és a Divízió I/A között ingázik, távolról sem lehet azt mondani, hogy tapasztalatlanok lennének játékosaik. Erejükről a lengyelországi vb első napján megbizonyosodhattunk: a kazahok olyan könnyedén intézték el Ukrajnát, hogy talán meg sem izzadtak. Ezzel a csapattal kell hétfőn farkasszemet néznie a mieinknek.

Fotó: Bobory Balázs

- Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz dolgunk lesz. A kazahok fizikálisan is erősek, agresszívan játszanak és támadnak le, éppen ezért magabiztosabbnak kell majd lennünk, amikor a korong nálunk van. Az ellenfelünk a felkészülés során kétszer is idegenben verte meg Olaszországot, ezekről a mérkőzésekről videófelvételünk is van, amelyeket elemeztünk is. Kazahsztán idén erősebb, mint két éve volt - jelentette ki Rich Chernomaz, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A kanadai szakember nem felejtett el visszautalni a 2013-as világbajnokságra, amikor Budapesten hihetetlen önfeláldozó játékkal, elképesztő kapusteljesítménnyel 2-1-re nyertek a mieink a keletiek ellen. Jó lenne egy ilyen hőstett Krakkóban is.

- Az első perctől keményen bele kell állnunk a mérkőzésbe. Annyi előnyünk lehet, hogy néhány órával többet pihentünk, mint a vasárnap utánunk játszó kazahok - mondta Banham Frank, a magyar csapat szélsője.A mieinknél az eltiltott Sofron István továbbra sem játszhat, csak szerdán, az olaszok ellen mutatkozhat be a vb-n. A többiekkel minden rendben.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!