Sportvilág

2015.07.02. 14:44

Kiss Norbi szerezte a legtöbb pontot a kamion Eb német futamán

A magyar versenyző szerezte a hétvégén a legtöbb pontot a kamion Európa-bajnokság német futamán.

Szabó Zoltán

A Nürburgringen pénteken rendezték az időmérő futamot, ahol Kiss Norbi volt a leggyorsabb, így ő rajtolhatott a pole pozícióból a múlt hétvégi, szombat reggeli első versenyen. A csatából a cseh pilóta jött ki jobban, és meg tudta tartani második helyét a futam végéig, sőt, az utolsó körökben közeledett Norbira, viszont utolérni nem tudta. A magyar pilóta így rajt-cél győzelemmel nyitotta a jubileumi, 30. Kamion Európa-bajnoki versenyhétvégét a Nürburgringen. Mögötte Lacko és Hahn végeztek a dobogón. Vasárnap is a Pole pozícióból kezdhette az első futamot Kiss Norbi, és ismét rajt-cél győzelmet aratott, ezúttal nagy előnnyel a mögötte zajló csaták miatt.

Ezen a hétvégén is Kiss Norbi gyűjtötte a legtöbb pontot , ezzel tovább növelte előnyét a tabella élén. A jubileumi 30. nürburgringi kamionverseny különdíját is Norbi kapta, így 2015-ben ő lett Németországban az International Truck Master.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!