Sportvilág

2011.08.02. 20:32

Magyar Nagydíj: szabálytalanságok a Hungaroringen kívül

A pályán belül rend volt, a Hungaroringen kívül azonban sok volt a szabálytalanság - állapították meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szakemberei az idén is a hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíjon. Csütörtök és vasárnap között kétszázezren látogatottak ki a Forma-1-es Magyar Nagydíjra.

MTI

Az adóhatóság revizorai és a pénzügyőrök csütörtöktől vasárnapig végeztek ellenőrzéseket a Hungaroringen és a környező településeken, Mogyoródon, Gödöllőn, Szilasligeten, Széphegyen, Szadán és Kerepesen - ismerteti az adóhatóság közleménye.
   
A pályához tartozó vállalkozások a korábban tapasztaltakhoz hasonlóan szabályosan működtek, a Hungaroring területén kívül azonban minden második ellenőrzés hibát tárt fel. A legjellemzőbb tapasztalat az volt, hogy a vállalkozók a vásárláskor nem, vagy nem megfelelően kiállított nyugtát adtak. Előfordult az is, hogy a kereskedő hatalmas sátorral, nagy mennyiségű alkohollal, több hűtőszekrénnyel települt ki, csupán a pénztárgépet felejtette el kiszállítani.
   
A pénzügyőrök a futam ideje alatt minden pavilont legalább egyszer ellenőriztek. A vállalkozások legtöbbször a kitelepülést, azaz az alkohol üzlethelyiségen kívül történő értékesítését felejtették el bejelenteni valamint a csomagolóanyagok után fizetendő környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos visszásságok is előfordultak. Egy alkalommal hamis márkajelzésű termékekre bukkantak a pénzügyőrök, az egyik Forma-1-es csapat nevével ellátott pólók miatt tettek szabálysértési feljelentést.

Kétszázezer néző volt a Hungaroringen

Csütörtök és vasárnap között kétszázezren látogatottak ki a Forma-1-es Magyar Nagydíjra.

A szervezők keddi tájékoztatása szerint a vasárnapi futamra 65 ezer jegyet adtak el. A Hungaroringen a Red Bull tribün volt a legnépszerűbb: a verseny alatt telt ház volt a lelátón.

"Tökéletesen megfelelt az előzetes várakozásainknak a versenyhétvége nézőszáma, és úgy érzem, semmi szégyellnivalónk nincs az immár véglegesnek mondható számadatok miatt" - mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. "A csütörtöki bokszlátogatás alkalmával 35, a pénteki két szabadedzésen 45, szombaton 55, míg a vasárnapi futamra 65 ezren látogattak ki a Hungaroringre, azaz pontosan 200 ezer ember volt kíváncsi a négy nap alatt a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj eseményeire."

"A célegyenesre ráfordító kanyarnál található Red Bull tribün jegyeit százszázalékosan sikerült értékesíteni, míg a másik két legnépszerűbb hely a nézőtéren a Silver 7 és 8 volt, ahol közel 98 százalékos az eladási mutatónk" - közölte Gazsi Júlia vezérigazgató-helyettes.

A Red Bull tribünre 199, a Silver 7-re a teljes hétvégére 270, vasárnapra 243, illetve a gyermeknek három napra 135, valamint a Silver 8-as lelátórészre 149 euróba kerültek a belépők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!