Sportvilág

2015.04.21. 08:01

Magyarok Krakkó belvárosában

Közel kétezer honfitársunk tölti a Divízió I/A-s jégkorong világbajnokság hetét Lengyelországban, Krakkóban.

Bobory Balázs

Aki járt már ebben a városban, biztosan vissza akar jönni.

Krakkó pezseg, nyüzsög, ráadásul temérdek látnivalóval várja a kíváncsi turistát. Nem csoda, hogy a magyar drukkerek a mérkőzések végeztével az Óváros felé veszik az irányt, csodálattal nézik a barokk épületeket, a Posztócsarnokot, a Mária-templomot,  a főteret, a Ryneket.

Magyar drukkerek vásárolnak a Posztócsarnokban
Fotó: Bobory Balázs

A kazahok elleni hétfői összecsapást követően, és kedden is rengeteg magyar mezes szurkolót láttunk Krakkó nevezetességei környékében, igaz, sokan a sörözők kellemes félhomályában múlatták az időt. Akadtak, akik lovaskocsin járták körbe a várost, mások a Posztócsarnok bazárjában alkudtak sikeresen.

Két olyan szurkolót is láttunk, akinek drága volt a krakkói főtéren sörözés, közterületen ugyanis tilos alkoholt fogyasztani, a lengyel rend őrei azonnal büntették a helyi dobozos nedű gyakori szájhoz emelését...

Néhány méterrel odébb egy kricsmiben már legálisan zajlott az italozás, egy honfitársunk lelkesen tanította lengyel "kollégáját", hogy mondja ki: "Székesfehérvár"...

Szóval tényleg pezseg az élet Krakkóban, ehhez a népes magyar tábor szorgalmasan hozzájárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!