Sportvilág

2017.06.25. 19:30

A csodás szombatot egy varázslatos vasárnap követte az atlétikai csapat-Eb-n

TEL AVIV - Az első nap után, a 40 számból 21-en túl toronymagasan vezetett a magyar válogatott Izraelben, az atlétikai csapat-Európa-bajnokság második ligájában, vasárnap pedig megőriztük ezt a helyet.

Szupkai Gábor

Már az első napon, szombaton négy győzelmet is arattunk. Időrendben először Koroknai Tibor 400 gáton, aztán Kácser Zita győzelme következett 3000 méteres női akadályfutásban, a nap végén pedig mind a két 4x100-as váltónk behúzta az első helyet, amit a hölgyeknél reméltünk, a férfiaknál (az ARAK-os Szabó Dániellel a csapatban) viszont kellemes meglepetés a siker, és főleg a 40 másodpercen belüli idő. A fiatal magyar csapat remekül teljesített, az ARAK rúdugrója, Siskó Zsófia egyéni csúccsal lett második a junior világbajnoki ezüstérmes mögött.

Vasárnap pedig folytatódott a diadalmenet. Márton Anita súlylökésben, Kerekes Gréta 100 méteres gátfutásban, Kovács Benjamin 3000 méteren és Papp Krisztina 5000 méteren végzett az első helyen, míg Baji Balázs 110 méteres gátfutásban, Gyurátz Réka női kalapácsvetésben, Juhász Balázs 3000 méteres akadályfutásban lett második. A dobogó harmadik fokát szerezte meg Gyürkés Viktória 1500 méteren és Rivász-Tóth Norbert gerelyhajításban.

A magyar atlétikai válogatott fölényesen megnyerte a másodosztályt, így legközelebb az elitben bizonyíthatnak a magyar atléták. Végeredmény: 1. Magyarország 372.5 pont; 2. Szlovákia 306.5; 3. Litvánia 298.5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!