Sportvilág

2014.04.24. 09:33

Őröletes mérkőzés: Hosszabbítás után kaptunk ki az osztrákoktól

Hosszabbításba torkolló csatát vívott csütörtökön egymással Magyarország és Ausztria jégkorong-válogatottja a Divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság negyedik napján Dél-Koreában.

Bobory Balázs

Rossz hírrel kezdődött a mérkőzés, Vas János "felsőtesti" sérülés miatt nem vállalhatta a játékot az osztrákok ellen.

Gröschl Tamás és az osztrák Stefan Geier a divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság Magyarország - Ausztria mérkőzésén a dél-koreai Kojangban 2014. április 24-én. MTI Fotó: Mudra László / MJSZ

A magyar csapat elképesztő nyomást helyezett az ellenfélre az első harmadban, 16 lövést hárított Ausztria kapusa, Starkbaum, míg Hetényinek csak ritkán kellett játékba avatkoznia, gól nem esett.

A második harmad elején végre kihasznált egy emberelőnyt a magyar együttes, Szirányi bombájába Bartalis ért bele, 1-0.

Az üzlet beindult, nem sokkal később Benk keresztpasszát Sebők emelte a keresztvas alá, 2-0.

Ébredeztek a pofon után az osztrákok, de Schiechl büntetőlövését még védte Hetényi. Aztán négy perc alatt hármat lőttek a sógorok, Hundertpfund csinált bóhocot a magyar védőkből, aztán Heinrich is kétszer betalált, 2-3.

Még szerencse, hogy a harmad utolsó másodpercében Sebők  gyönyörű gólt lőtt, 3-3-nál kezdődött az utolsó harmad. Amely ismét magyar fölényt, és elképesztő izgalmakat hozott. ám mégis az osztrákok szereztek gólt, mégpedig a 48. percben Iberer révén, 3-4.

Mennie kellett előre a mieinknek, mentek is, Kovács az 54. percben tanítanivaló lövéssel egalizált, 4-4.

A hajrában a magyar csapat eldönthette volna a találkozót, de kimaradtak a ziccerek, döntetlennel zárult a rendes játékidő. A hosszabbítás elején kettős emberelőnyt puskázott el a magyar csapat, aztán fordult a kocka, az osztrákok pedig nem kegyelmeztek, szimpla létszámfórban, a 64. percben Lebler eldöntötte az összecsapást, a vége 4-5 (0-0, 3-3, 1-1, 0-1) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!