Sportvilág

2014.08.18. 17:55

Oroszi László cipőit tesztelte a válogatott

Budapest - Oroszi László, az irányítósávos futballcipő váli feltalálója, az Európa-bajnok magyar footgolf válogatott tagjainak hétfőn 7 pár átalakított cipőt adott át.

Matók János

Mi az a footgolf? Hát a futball és a golf párosításából született új sportág, ahol nem ütővel, hanem lábbal kell a futball labdát a lyukakba terelni. Hamar népszerű lett, már európai szövetséget is alakítottak a résztvevők, sőt, idén már az első Európa-bajnokságot is megrendezték. Ahol a nemzetek versenyében a magyar válogatott szerezte meg az aranyérmet. A váli illetőségű Oroszi László, az irányítósávos futballcipő feltalálója a veje, Veres Zsolt révén került kapcsolatba az Óbudán székelő Footgolf Academy Hungary válogatott sportolóival, s felajánlotta részükre, hogy legújabb találmányával átalakítja a sportcipőiket.

Az átalakított footgolf cipők máris nagy tetszést arattak (Fotó: Kricskovics Antal)

A kivitelezés után, az Európa-bajnokok közöttük a Vasas egykori válogatott labdarúgója, Hámori Ferenc hétfőn átvették a 7 pár cipőt az akadémián, majd azonnal elkezdték a tesztelést. Mint ahogy azt elmondták, nagyon elégedettek az eredménnyel, hiszen sokkal pontosabban tudnak célozni, s ez nagy hasznukra lesz a meccseken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!