Sportvilág

2017.07.06. 10:23

Szalai Ádám 2019-ig marad jelenlegi klubjánál

Szalai Ádám egy évvel, 2019. június 30-ig meghosszabbította szerződését a német labdarúgó-bajnokságban szereplő TSG 1899 Hoffenheimmel.

A klub honlapjának csütörtöki híre emlékeztet arra, hogy a 29 éves magyar válogatott támadó 2014 nyarán, az FC Schalke 04-től érkezett - írja az MTI.

"Ádám figyelemreméltó tavaszi szezont produkált, s a pályán kívül is fontos szerepet játszik a csapategységben" - mondta róla a vezetőedző, Julian Nagelsmann, aki a futballista mentalitását és játéktudását dicsérve hozzátette: minden tréner számára fontos, hogy ilyen típusú játékos legyen a keretében.

Szalai eddig 53 Bundesliga-meccsen lépett pályára az együttesben, s 12 gólt szerzett - ezek közül hetet most, a tavaszi szezonban.

"Biztos vagyok abban, hogy a tapasztalatommal, a játéktudásommal és az akaraterőmmel segíteni tudok a csapatnak az előttünk álló kihívások során" - fogalmazott Szalai, aki elárulta: mindenképpen tagja akart maradni ennek a "különleges közösségnek" és nagyon örül annak, hogy a klub bízik benne.

A Hoffenheim a várakozásokat felülmúlva a negyedik helyen végzett a német bajnokság 2016/17-es idényében, így indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!