Sportvilág

2014.12.18. 20:40

Pénteken az 5. helyért játszik a magyar válogatott

Pénteken 15.30-tól játsszák utolsó mérkőzésüket a magyar horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon a mieink. Az 5. helyért az ellenfél Franciaország csapata lesz.

Bobory Balázs

Jó volt nézni a magyar csapatot szerda este az olimpiai bajnok norvég válogatott ellen, és még jobb érzés volt azt látni, hogy a piros-fehér-zöldek szekerét főleg a Fejér megyei kézilabdázók húzzák.

A Fehérvár KC kapusa, Kiss Éva nem először parádézott, a magyar válogatott eddigi hat mérkőzéséből háromszor választották a csapat legjobbjának. Klubtársa, Mayer Szabina is remekel az Eb során, ezúttal a norvég fal között találta meg mindig a rést, és fordult kapura. A dunaújvárosi különítményből Triscsuk Krisztina védekezésben és támadásban is dinamikus, kemény, bátor és hatékony volt, míg Bulath Anita gyönyörű átlövésgólokat szerzett.

Persze a többieket is dicséret illeti, nem volt rossz teljesítmény a középdöntő utolsó összecsapásán, és ez helyosztó mérkőzést ért.

Pénteken, a Papp László Sportarénában jöhetnek a franciák az ötödik helyért. Itt a lehetőség szépen lezárni ezt a tornát!

Az elődöntőben Montenegró- Spanyolország (18 óra) és Norvégia -Svédország (20.30) összecsapást rendeznek Budapesten.

 

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!