Sportvilág

2017.02.07. 16:42

Szerda délben fogadják

Les Sables d’Olonne - Fa Nándor az előkelő nyolcadik helyen zárja a VIII. Vendée Globe megállás nélküli egyszemélyes Földkerülő vitorlásversenyt.

Ferencz Balázs

A székesfehérvári skipper előzetes esélylatolgatása szerint 90-100 nap alatt kívánta megkerülni a glóbuszt. A 63 esztendős Fa Nándor teljesítményére nem lehet panasz, az IMOCA 60 lábas (18 méter) Spirit of Hungary fedélzetén folyamatos menetben eltöltött 94 nap után köthet ki a franciaországi Les Sables d’Olonne kikötőjében.

A magyar vitorlázó harmadik szóló Földkerülő versenyén szerdán dél körül érhet a Vendée Globe céljába. A franciaországi városban magyarok sokasága várja a magyar hajóst, aki az eredetileg 29 fős mezőny 8. helyén zárhat. A Spirit of Hungary 93 nappal és 5 órával a november 6-i rajt után 295 tengeri mérföldre (546,34 km) volt a célállomástól.

A magyar hajós vitorlázást jó irányú, mintegy 20-22 csomós szél segíti, azonban a skippernek és hajójának komoly kihívást jelent az agresszív, közel 6 méteres hullámzás. A versenyt a francia Armel Le Cléac’h nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!