Sportvilág

2013.09.06. 20:38

Szomorú valóság a román-magyar vb-selejtezőn

Bukarest – A labdarúgó világbajnoki selejtezősorozat európai zónájában, a D csoport 7. fordulójában a magyar válogatott Románia ellen lépett pályára idegenben.

Horog László

Sajnos, vereség lett a vége. Nem a mi napunk volt a péntek, s ez minden tekinteben igaznak bizonyult...Két órás késéssel érkezett meg Bukarestbe a magyar szurkolókat szállító különvonat. De nem ez volt az oka annak, hogy keményen bántak velük a bukaresti csendőrök, akik – a magyarok szerint – provokálták őket. Volt némi csetepaté is közöttük, de a „győztes” a gumibot volt. Az már csak olaj volt a tűzre, hogy meg nem erősített hírek szerint egy miskolci szurkolót megkéseltek.

A román Mihai Pintilii (b) és Böde Dániel a labdarúgó világbajnokság európai selejtezőinek D csoportjában vívott Románia-Magyarország találkozón a bukaresti Nemzeti Stadionban
(MTI Fotó: Illyés Tibor)

Aztán a beengedés után – másfél órás várakoztatás előzte meg – a lelátón is bántalmazták a kommandósok a magyarokat, igaz, ők meg a számukra kijelölt szektorban elkezdték lebontani a szűk hely miatt a korlátokat. Naná, hogy feszült hangulat várta a két csapatot. Oly annyira, hogy a kezdés előtt a román drukkerek egymással verekedtek, de csak a magyar Himnuszig, mert akkor egységes füttykoncertben törtek ki, miközben a magyar érzelmeket sértő 1918 feliratú táblákat emeltek a magasba.

A román Ciprian Marica (b2) gólt lő Bogdán Ádám (j) kapujába a magyar Vanczák Vilmos (b) és Guzmics Richárd (b3) között (MTI-fotó: Illyés Tibor)

Aztán a 2. percben már örömittasan őrjöngtek, hiszen Guzmics hibájából Marica máris betalált a kapuba, 1-0. Mi tagadás, „megfogta” a gól Komanékat, egy ideig nem is tudtunk épkézláb támadásokat vezetni. Sajnos, rá sem lehetett ismerni nemzeti csapatunk szebbik arcára az első félidőben. Ellenben a hazai támadásokban benne volt a második gól lehetősége. Amely a védelem hibájából a 31. percben be is következett: Maricát nem támadták meg, ő középre adta a labdát, az érkező Pintilii pedig 21 méterről a bal felsőbe bombázott, 2–0. Nyugodtan megtehette a tétlenül szemlélő Varga mellett...

A szünet után azt várta volna az ember, hogy most aztán nekidurálják magunkat Dzsudzsákék. Egy kissé fel is szívták magukat, de csak ennyi. A 68. percben Bogdán bravúrjára volt szükség, hogy Stancu ne találjon be ismét, majd Popa ezer százalékos ziccerénél még nagyobbat védett a kapus. A kegyelemdöfést a 88. percben Tanase vitte be, 3-0.
Ha lehet kérni, Bogdánt, de csak őt, ne tessék szidni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!