Sportvilág

2011.06.11. 02:28

Tenisz: Marosi Kata holland csapatbajnok

Székesfehérvár - A Fehérváron élő teniszező, Marosi Katalin holland csapatbajnoki címet szerzett ismét.

Matók János

A megyeszékhelyen élő kiváló teniszező, Marosi Katalin ismét holland csapatbajnoki aranyérmet szerzett, majd azt követően egy csehországi viadalon indult. Minderről nagy örömmel tájékoztatott.

Holland csapatommal ismét bajnokok lettünk, mint tavaly. Idén rendkívül jó formában játszottam, és az összes mérkőzésemet megnyertem, amit csak játszottam. Ez hat egyéni és kilenc páros találkozót jelentett. Egyedüli voltam az egész bajnokságban, akinek ez sikerült. Múlt vasárnap fejeződött be a döntő, és hétfőn már utaztam is a következő versenyemre, ami a csehországi Zlinben van. Ez egy 50 ezer dollár összdíjazású viadal, és a védett rangsoromat felhasználva a főtábláról indulhattam. Az első kanyarban a szlovén Klepacot búcsúztattam 6:4, 6:3 arányban, a következő fordulóban pedig az orosz Pervak ellen játszom, aki a verseny első számú kiemeltje. Párosban is elindultam, ismét Jani Réka oldalán, és már ott is túl vagyunk az első kanyaron: a 2. helyen kiemelt cseh Gerlova-Kriegsmannova kettőst győztük le 3:6, 6:3, 10:5 arányban.

Azóta Marosi Kata már lejátszotta a Pervak elleni találkozóját, s az első játszmában nagy csatában, de 7:6 arányban kikapott. A másodikban már nagyobb volt a nyertes szettek különbsége, így végül az első helyen kiemelt Pervak azt is hozta 6:2 arányban, így ő ment tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!